Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2022

NEA YOPKH: Μήνυση κατά του Τραμπ, μελών της οικογένειάς του και της εταιρείας του για απάτη


 Μήνυση για αστική απάτη κατά του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, της εταιρείας του και της ηγεσίας της, τριών από τα ενήλικα παιδία του κατέθεσε η γενική εισαγγελέας της Νέας Υόρκης, έπειτα από τριετή έρευνα για το αν ο Οργανισμός Τραμπ αποτίμησε ψευδώς περιουσιακά στοιχεία για οικονομικό όφελος.

Με την αστική αγωγή που κατατέθηκε στο Ανώτατο Δικαστήριο του Μανχάταν ζητείται αποζημίωση τουλάχιστον 250 εκατομμυρίων δολαρίων και επιδιώκεται να απαγορευτεί στον Τραμπ, τον Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ, τον Έρικ Τραμπ και την Ιβάνκα Τραμπ να υπηρετούν ως στελέχη εταιρείας στη Νέα Υόρκη.

 


Η μήνυση, από τη Δημοκρατική γενική εισαγγελέα της Πολιτείας, Λετίσια Τζέιμς,έρχεται μετά από έρευνα που ξεκίνησε όταν ο Μάικλ Κόεν, ο πρώην προσωπικός δικηγόρος του Τραμπ, κατέθεσε ενώπιον του Κογκρέσου το 2019 ότι ο τότε πρόεδρος διόγκωνε και συρρίκνωνε τα περιουσιακά του στοιχεία για να επιτύχει οικονομικά οφέλη από δανειστές, ασφαλιστές και φορολογικές αρχές.

Ο  Τραμπ και ο Οργανισμός Τραμπ έχουν αρνηθεί αδικήματα και έχουν επανειλημμένα προσπαθήσει να σταματήσουν ή να καθυστερήσουν την έρευνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις