Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2022

Oσοι αρνείστε την Kλιματική αλλαγή, είστε ... ψυχοπαθείς...!!! ΄Ετσι λένε αυστραλοί “Eρευνητές”...

 


Η Αυστραλία θα αντιμετωπίσει την άρνηση της κλιματικής αλλαγής ως «ψυχική διαταραχή»

Παρά το εύρημα της ίδιας της μελέτης ότι οι άνθρωποι με «υψηλές αναλυτικές ικανότητες ήταν ακόμη πιο πιθανό να είναι δύσπιστοι» σχετικά με την κλιματική αλλαγή, οι ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ της ΜΕΛΕΤΕΣ θα μας ΖΗΤΟΥΣΑΝ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ ότι αυτοί οι άνθρωποι ΑΠΕΙΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΗ.


“Επιστημονικές έρευνες”, κυριολεκτικά για τον απόπατο…

Κανείς λογικός άνθρωπος δεν είναι δυνατόν να δεχθεί τις παρανοϊκές τους απόψεις…και είναι πολλοί οι λογικοί…

ΕΥΤΥΧΩΣ!!!

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Μετάφραση blümlifee

Οι άνθρωποι που αμφισβητούν την ανθρωπογενή κλιματική αλλαγή στην Αυστραλία θεωρούνται πλέον «ψυχικά άρρωστοι», δήλωσε μια ομάδα ψυχολόγων ερευνητών.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Sunshine Coast προσπάθησαν να εξηγήσουν γιατί τόσοι πολλοί άνθρωποι συνεχίζουν να αρνούνται αυτό που αποκαλούν «την πραγματικότητα της κλιματικής αλλαγής, τις αιτίες, τις επιπτώσεις της και την ανάγκη για περιοριστική δράση».

Το Thenewamerican.com (https://thenewamerican.com/australian-study-treats-climate-change-skepticism-as-a-mental-disorder/) αναφέρει: Οι συγγραφείς της μελέτης — Breanna Fraser, Patrick Nunn και Rachael Sharman — έθεσαν ως στόχο να ανακαλύψουν γιατί οι σκεπτικιστές για την κλιματική αλλαγή σκέφτονται όπως σκέφτονται, πέρα ​​από αυτό που αποκαλούν «κοινωνικοδημογραφικούς και αξιακούς παράγοντες».

Αντίθετα, η μελέτη πρότεινε να εξεταστούν ψυχολογικοί παράγοντες που εμπλέκονται στον σκεπτικισμό για την κλιματική αλλαγή. Η μελέτη ρώτησε 390 Αυστραλούς συμμετέχοντες γιατί αρνούνται να πιστέψουν το αφήγημα για την κλιματική αλλαγή.

«Αυτή η μελέτη μικτών μεθόδων διερεύνησε εάν πιο εύπλαστοι ψυχολογικοί παράγοντες: τόπος ελέγχου; στυλ επεξεργασίας πληροφοριών και αντιανακλαστικότητα, προβλεπόμενος σκεπτικισμός για την κλιματική αλλαγή πάνω και πέρα ​​από κοινωνικοδημογραφικούς και αξιακούς παράγοντες», δηλώνει η περίληψη της μελέτης.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, οι σκεπτικιστές της κλιματικής αλλαγής βρέθηκαν ένοχοι ότι χρησιμοποίησαν «νοητική γυμναστική» προκειμένου να αρνηθούν αυτό που αποκαλούσαν «τη σχεδόν καθολική συμφωνία μεταξύ των επιστημόνων για την πραγματικότητα και τον αντίκτυπο της κλιματικής αλλαγής».

Σχεδόν καθολική; Πραγματικά; Τι γίνεται με τους 1.100 επιστήμονες – συμπεριλαμβανομένου ενός βραβευμένου με Νόμπελ – που υπέγραψαν πρόσφατα μια δήλωση που διακηρύσσει «δεν υπάρχει κλιματική έκτακτη ανάγκη;»

Μεταξύ αυτών των επιστημόνων ήταν 134 υπογράφοντες από την Αυστραλία, από την ίδια χώρα από την οποία προέρχονταν οι συμμετέχοντες στην έρευνα.

Οι ερευνητές βρήκαν ένα πολύ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ : ΟΣΟΙ πραγματικά ΜΕΛΕΤΟΥΝ ένα θέμα αντί να βασίζονται τυφλά στην κυβερνητική προπαγάνδα ήταν ΠΙΟ ΠΙΘΑΝΟ να είναι ΔΥΣΠΙΣΤΟΙ για τη λεγόμενη κλιματική αλλαγή.

«Σε αντίθεση με τις προβλέψεις μας, τα ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΥΨΗΛΕΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΕΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ ήταν ακόμη ΠΙΟ ΠΙΘΑΝΟ να είναι ΔΥΣΠΙΣΤΑ σχετικά με αυτό», δήλωσαν οι συγγραφείς της μελέτης Nunn και Sharman σε ένα άρθρο για το The Conversation.

Φανταστείτε ότι — οι άνθρωποι που αφιερώνουν χρόνο και προσπάθεια για να μελετήσουν το θέμα της κλιματικής αλλαγής έχουν μια τάση προς σκεπτικισμό.

Επίσης, κατά την άποψη της μελέτης, οι ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΕΚΤΙΜΟΥΝ την ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ είναι λιγότερο διατεθειμένοι να συμμετάσχουν στην ιδέα μιας πλήρους κλιματικής κρίσης.

«Εκείνοι με ισχυρότερες ατομικιστικές κοσμοθεωρίες – η προτεραιότητά τους είναι η ατομική αυτονομία σε αντίθεση με μια πιο κολεκτιβιστική κοσμοθεωρία – ήταν πιο δύσπιστοι σχετικά με την άποψη της ανθρωπογενούς κλιματικής αλλαγής», δήλωσαν οι συγγραφείς.

Ή, με άλλα λόγια, οι άνθρωποι που είναι λιγότερο διατεθειμένοι προς τον κομμουνισμό και την παγκοσμιοποίηση είναι επίσης λιγότερο πιθανό να καταπιούν το αφήγημα περί έκτακτης ανάγκης για το κλίμα.

Μεταξύ των άλλων ευρημάτων της μελέτης:

Οι ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΙ ήταν πιο πιθανό να είναι ΔΥΣΠΙΣΤΟΙ για την πραγματικότητα της κλιματικής αλλαγής.

Έτσι, οι ηλικιωμένοι, που μπαίνουν στο δρόμο τους και δεν μπορούν να αλλάξουν γνώμη, είναι ένα μεγάλο μέρος του λόγου για τον οποίο η λεγόμενη κλιματική δράση αργεί τόσο πολύ να ξεκινήσει. (για αυτό βάλθηκαν να τους ξεπαστρέψουν;)

Οι ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΟΙ ήταν πιο πιθανό να είναι ΔΥΣΠΙΣΤΟΙ για την πραγματικότητα, τις αιτίες και τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.

Έτσι, οι συντηρητικοί, κατά την άποψη των ερευνητών, απλά δεν μπορούν να δουν την «πραγματικότητα» της κλιματικής αλλαγής.

Οι χαμηλότερες περιβαλλοντικές αξίες συνδέονταν στενά με όλα τα είδη σκεπτικισμού.

Έτσι, οι ηλικιωμένοι και οι συντηρητικοί ενδιαφέρονται λιγότερο για το περιβάλλον, σύμφωνα με τη μελέτη.

Με άλλα λόγια, ΣΥΜΦΩΝΑ ΝΕ ΤΟΥΣ ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ (;;;;;;;), μια ΟΡΙΣΜΕΝΗ ΑΦΕΛΕΙΑ μεταξύ των ΠΟΛΙΤΩΝ είναι ΧΡΗΣΙΜΗ όταν πωλείται το αφήγημα της κλιματικής κρίσης.

Οι συγγραφείς της μελέτης ΣΩΣΤΑ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΟΥΝ ότι ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΥΣΤΕΡΙΚΟΙ ΤΟΥ ΚΛΙΜΑΤΟΣ μπορεί να φέρουν μέρος της ευθύνης για τον σκεπτικισμό. Για παράδειγμα, η πρακτική της κοινότητας της κλιματικής αλλαγής να κάνει προβλέψεις που είναι εμφανώς ψευδείς οδηγεί σε σκεπτικισμό.

Οι ερευνητές σημειώνουν ότι οι σκεπτικιστές γνωρίζουν ότι «οι προβλέψεις δεν γίνονται πραγματικότητα [και δίνουν] εξηγήσεις όπως «βλέπουν ότι οι προβλέψεις των συναγερμών για την κλιματική αλλαγή» είναι εντελώς ψευδείς». Φυσικά, αυτό προσδίδει αξιοπιστία στον σκεπτικισμό.

Οι συγγραφείς πιστεύουν ότι τέτοιες αμφιβολίες έχουν προκύψει επειδή οι σκεπτικιστές έχουν μια «βασική παρανόηση» των κλιματικών προβλέψεων που βασίζονται σε μοντέλα.

Μήπως αυτή η «παρεξήγηση» οφείλεται στο γεγονός ότι τέτοια κλιματικά μοντέλα δεν προορίζονταν ποτέ να αποτελέσουν εργαλείο πρόβλεψης;

Ο Andrew Bolt του Sky News τόνισε ότι η μελέτη ήταν μια ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΤΑΞΙΝΟΜΗΘΕΙ Ο ΣΚΕΠΤΙΚΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΩΣ ΨΥΧΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.

Αντιμετώπισε τη μελέτη με πολύ κοροϊδευτικό τρόπο:

“Όμως πράγματι αναρωτιέμαι, πρέπει να το ομολογήσω, γιατί, άραγε, οι άνθρωποι με υψηλές αναλυτικές ικανότητες, οι άνθρωποι που είναι εξαιρετικοί στην ανάλυση πραγμάτων, να είναι πιο δύσπιστοι για τους κήρυκες της υπερθέρμανσης του πλανήτη. Απλώς λυπάμαι που ο Sharman δεν το ανέλυσε αυτό το κομμάτι γιατί πιστεύω ότι η απάντηση θα ήταν συναρπαστική.”

Και ο Bolt έχει δίκιο. Αν και η μελέτη δεν βγαίνει να πει ευθέως ότι οι σκεπτικιστές μιας «κλιματικής έκτακτης ανάγκης» έχουν κάποιο είδος ψυχικής κατάστασης, η ίδια η ύπαρξη της μελέτης και τα αμφίβολα συμπεράσματά της έχουν σκοπό να ΦΥΤΕΨΟΥΝ ΤΟΝ ΣΠΟΡΟ ότι, ίσως, οι άνθρωποι που θα ήταν απρόθυμοι να καταστρέψουν την παγκόσμια οικονομία και τα συστηματα για την καταπολέμηση αυτής της λεγόμενης κλιματικής κρίσης μπορεί απλώς να υποφέρουν από κάποιου είδους παραληρηματική σκέψη.

Έτσι, παρά το εύρημα της ίδιας της μελέτης ότι οι άνθρωποι με «υψηλές αναλυτικές ικανότητες ήταν ακόμη πιο πιθανό να είναι δύσπιστοι» σχετικά με την κλιματική αλλαγή, οι ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ της ΜΕΛΕΤΕΣ θα μας ΖΗΤΟΥΣΑΝ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ ότι αυτοί οι άνθρωποι ΑΠΕΙΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΗ.

 

Μετάφραση blümlifee

Πηγή σχολίου blümlifee

Πηγή ξενόγλωσσου κειμένου

https://attikanea.info/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις