Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2022

Zωνιανά: Απλωμένα σε Yπόγειο Bρήκαν δενδρύλλια κάνναβης οι αστυνομικοί – Kάτοικοι επιχείρησαν να τους διώξουν


 Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση εξελίχθηκε σήμερα το πρωί στα Ζωνιανά Μυλοποτάμου αλλά και στα όρη των Ζωνιανών. Κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων, δεκάδες δενδρύλλια και 15 κιλά χασίς. Κάτοικοι επιχείρησαν να διώξουν τους αστυνομικούς, που απάντησαν με χειροβομβίδες κρότου-λάμψης.

Πάνοπλοι αστυνομικοί, όχι μόνο από την διεύθυνση αστυνομίας Ρεθύμνου αλλά και από άλλες περιοχές, σάρωσαν σπίτια και αγροτικές εκτάσεις στο πλαίσιο επιχείρησης για τον εντοπισμό ναρκωτικών.

Αν και οι κάτοικοι στη θέα των αστυνομικών συγκεντρώθηκαν και προσπάθησαν να τους διώξουν, εντούτοις δεν τα κατάφεραν. Με τη χρήση χειροβομβίδων κρότου-λάμψης κατάφεραν, σύμφωνα με το cretapost.gr, να απωθήσουν τους κατοίκους και να προβούν σε ελέγχους σε οικίες και ποιμνιοστάσια.

Σε υπόγειο οικίας οι αστυνομικοί βρήκαν… απλωμένα τα δενδρύλλια ινδικής κάνναβης προκειμένου να αποξηρανθούν.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρεθύμνης, του Τμήματος Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας Κρήτης, της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνης, των Τμημάτων Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ρεθύμνης και Μυλοποτάμου, των Ομάδων Πρόληψης Καταστολής Εγκλήματος Ρεθύμνης και Ηρακλείου και λοιπών Αστυνομικών Υπηρεσιών των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ρεθύμνης και Ηρακλείου με τη συνδρομή του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος Χανίων.

Πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε οικίες, παρακείμενους και βοηθητικούς χώρους αυτών και ποιμνιοστάσια, όπου βρέθηκαν και κατασχεθήκαν συνολικά:

  • 15,3 κιλά ακατέργαστης κάνναβης,
  • 80 δενδρύλλια κάνναβης στο στάδιο της ανάπτυξης ύψους έως 4 μέτρα,
  • 4 δενδρύλλια κάνναβης στο στάδιο της αποξήρανσης,
  • 1 πιστόλι,
  • 2 γεμιστήρες,
  • 221 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων,
  • 1 ζυγαριά ακριβείας,
  • 2 κινητά τηλέφωνα,
  • το χρηματικό ποσό των 470 ευρώ ως προερχόμενο από παράνομες δραστηριότητες

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της εξερεύνησης στην ευρύτερη περιοχή, ανευρέθηκαν 4 φυτείες κάνναβης, στις οποίες καλλιεργούντο συνολικά 100 δενδρύλλια κάνναβης ύψους έως 3 μέτρα, των οποίων οι δράστες αναζητούνται.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης συνελήφθησαν δύο άνδρες και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ακόμα τριών ημεδαπών, κατηγορούμενοι για τα κατά περίπτωση αδικήματα της Νομοθεσίας περί ναρκωτικών ουσιών και όπλων.

Η προανάκριση διενεργείται από Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις