Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2022

Δικάζεται ιερέας γιατί λειτούργησε την 25η Mαρτίου!

 


Στο εδώλιο θα καθίσει την Δευτέρα 10 Οκτωβρίου ο εφημέριος του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Αναστάσιος Γκοτσόπουλος κατηγορούμενος πως παραβίασε την κυβερνητική απόφαση αλλά και αυτήν του Μητροπολίτη Πατρών και της Ιεραρχίας της Ελλάδος και λειτούργησε στις 25 Μαρτίου 2020 τον Ι.Ν. Αγ. Νικολάου εν μέσω πανδημίας.

Ο ίδιος σε κείμενό του δηλώνει πως «επιτέλους, θα δικαστεί»! Μάλιστα αναφέρει πως «η άσκηση δίωξης για τέτοιο “αδίκημα” αποτελεί ξεχωριστή τιμή για ένα ιερέα και έτι πλέον. την ύψιστη τιμή -το ανώτατο οφίκιο κατά την εκκλησιαστική ορολογία- μετά την ιεροσύνη, συνιστά η καταδίκη του επειδή επιτέλεσε το ιερατικό του καθήκον»!

Συνεχίζει αναφέροντας: «Υπάρχει όμως μία σκιά που σκιάζει την απονεμηθείσα αυτή ιδιαίτερη τιμή: Το γεγονός ότι στην πατρίδα μας, η Νομοθετική Εξουσία εξουσιοδότησε τους αρμόδιους της Εκτελεστικής να απαγορεύσουν τελείως την τέλεση της Θ. Λειτουργίας και η αρμόδια Δικαστική Εξουσία (Εισαγγελική Αρχή) θεωρεί ως έγκλημα την τέλεση της Θ. Ευχαριστίας, τους δε υπεύθυνους ιερείς που τόλμησαν να ιερουργήσουν ως εγκληματίες, η δε Εκκλησιαστική Ηγεσία παρακολουθεί, στην καλύτερη περίπτωση, σιωπηλή και αμήχανη»!

Και συνεχίζει:


«Για να είμαι ειλικρινής προβληματίστηκα ιδιαίτερα έντονα για τον αν θα πρέπει να υπερασπιστώ εαυτόν ενώπιον της Ελληνικής Δικαιοσύνης ή να Την αφήσω να με τιμήσει υπερβαλλόντως καταδικάζοντάς με επειδή ενεργώντας σύμφωνα με την εκκλησιαστική παράδοση και την ιερατική μου συνείδηση λειτούργησα του Ευαγγελισμού μη συμμορφούμενος στις παράλογες και αναποτελεσματικές και ασεβείς και αντισυνταγματικές κρατικές απαγορεύσεις.


Ο μοναδικός λόγος που αποφάσισα να υπερασπιστώ εαυτόν είναι ότι ενώ η καταδίκη μου αποτελεί για εμένα υπέρτατη τιμή, ταυτόχρονα αποτελεί:

* ευθεία πρόκληση στην εκκλησιαστική συνείδηση του πιστού λαού,

* όνειδος για την Ελληνική Πολιτεία, η οποία θέλει να διεκδικεί θέση στις σύγχρονες Δημοκρατίες που σέβονται το δικαίωμα της ελευθερίας της θρησκευτικής λατρείας στους πολίτες τους,

* νομιμοποίηση του Καίσαρα αυτός να καθορίζει, περιφρονώντας την εκκλησιαστική τάξη και παράδοση, αν και πότε και πώς θα λειτουργούμε στους Ναούς μας, και τέλος

* πρόσθετη αφορμή σκανδαλισμού του πιστού λαού και περαιτέρω κλονισμού της εμπιστοσύνης του προς την εκκλησιαστική Ηγεσία της χώρας μας»!


Αξίζει να σημειωθεί ότι τον καιρό του lockdown ορισμένα τοπικά Μ.Μ.Ε. είχαν κυνηγήσει ανηλεώς τον συγκεκριμένο ιερέα παρακολουθώντας κάθε του κίνηση και προβαίνοντας σε καταγγελίες. Επιπλέον ορισμένα Μ.ΜΕ. της Πάτρας, είχαν κατηγορήσει στο παρελθόν ως κακόγουστο τον στολισμό (αφιερώνοντας αρκετές γραμμές για να το υποστηρίξουν) με τα γνώριμα σε όλους σημαιάκια με ελληνικές και βυζαντινές σημαίες σε μεγάλη γιορτή, πάλι σε ναό που λειτουργούσε ο ιερέας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις