Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2022

AYTOI EINAI OI Tρεις από τους βιαστές της 12χρονης


Σε μια αποκάλυψη για τρεις άνδρες που βίαζαν τη 12χρονη στα Σεπόλια προχώρησε ο αστυνομικός συντάκτης Βασίλης Λαμπρόπουλος μιλώντας στην εκπομπή Live News.

Τα ονόματα και τα κινητά των συγκεκριμένων ανδρών έχουν βρεθεί στο κινητό της 12χρονης τους οποίους και αναγνώρισε η ίδια σε μια από τις καταθέσεις της αστυνομία και μάλιστα έχουν ήδη ταυτοποιηθεί.

Πρόκειται για άνδρες ηλικίας 32 με 35 ετών.

Ο πρώτος είναι ένας 32χρονος με μακριά μαλλιά και είναι νεαρός και δεν υπάρχει ηλεκτρονικό προφίλ του για κάνει την συνάντηση με το μικρό παιδί. Ο δεύτερος είναι ένας 35χρονος, είναι εύσωμος και πολύ σωματώδης και ο τρίτος είναι με περισσότερα κιλά και γυαλιά.

Με το προφίλ των τριών αυτών αντρών ανοίγει ο κύκλος των περαιτέρω συλλήψεων για την υπόθεση βιασμού της 12χρονης στα Σεπόλια.


«Μου έλεγε ακόμη και αριθμούς από πινακίδες για να μπαίνω στα αυτοκίνητα», είπε στους αστυνομικούς. «Έπαιρνα τα χρήματα που μου έδιναν και του τα παρέδιδα. Εκείνος τα άφηνε στο κατάστημα. Υπάρχει και ένα δεύτερο άτομο που ερχόταν μαζί μου στα ραντεβού», πρόσθεσε.

«Θέλω απλά να μπει στη φυλακή. Με τον δεύτερο άνδρα έχω πάει σε ραντεβού τέσσερις φορές. Αναγνωρίζω τα συγκεκριμένα άτομα στις φωτογραφίες που μου δείχνετε» κατέθεσε η 12χρονη.

Σοκ από τις καταθέσεις της 12χρονης

Στις δύο καταθέσεις της, η 12χρονη μίλησε για όλους και για όλα. Στην αρχή, είπε ότι ο Ηλίας Μίχος είναι καλός άνθρωπος. Ωστόσο κατέληξε να ξεσπά σε λυγμούς και με μάτια παραμορφωμένα από το κλάμα, να λέει ότι θέλει να πάει στην φυλακή.

Ο 53χρονος την πλησίασε, κέρδισε την εμπιστοσύνη της και την αποπλάνησε. Χρονικά, αυτό το φρικτό σκηνικό τοποθετείται στις αρχές Μαΐου. Έκτοτε, ο Μίχος ασελγούσε πάνω της και στη συνέχεια, όπως το ίδιο το κορίτσι είπε, την πήγαινε στα ραντεβού.

Στην πρώτη κατάθεση που έδωσε η 12χρονη στους αστυνομικούς, μίλησε για τη συστηματική της κακοποίηση και τον τρόπο που ξεκίνησαν όλα.

Όπως είπε, αρχικά ο 53χρονος ήταν φιλικός μαζί της και φρόντισε να κερδίσει την εμπιστοσύνη της. Άρχισε να την βιάζει και αμέσως μετά ξεκίνησε να την απειλεί ότι θα κάνει κακό στην ίδια και την οικογένειά της, αν δεν δεχτεί να κάνει αυτά που της ζητούσε. Να εκδίδεται για να κερδίζει χρήματα. Με τη μητέρα να κατηγορείται πως όχι μόνο γνώριζε τα όσα περνούσε η κόρη της, αλλά από κάποια στιγμή και μετά τα οργάνωνε κιόλας.

«Όλες τις φορές το κάναμε στο μαγαζί του, κάτω στην αποθήκη. Μου έλεγε πάμε δήθεν να μαζέψουμε κάποια πράγματα, κάποια χαρτιά από κάτω και πάνω ήταν άλλος υπάλληλος για να κρατάει το μαγαζί. Αυτός ο υπάλληλος δεν με ενόχλησε ποτέ, δεν κατάλαβε ποτέ, δεν ήξερε τι γινόταν» αναφέρει η 12χρονη στην κατάθεσή της.

Το παιδί εστιάζει στον 53χρονο και σε ακόμα ένα άτομο που όπως κατέθεσε λέγεται Μιχάλης και της έκλεινε μαζί με τον κατηγορούμενο τα ραντεβού. Τα λόγια της μικρής για αυτά που περνούσε προκαλούν φρίκη και αποτροπιασμό.

«Με έβαζε να το κάνω και με άλλους. Με έβαζε να το κάνω μαζί τους και να μου δίνουν λεφτά και να του τα δίνω. Μου έλεγε αν δεν το κάνω… Μου έδειχνε τα όπλα και τα μαχαίρια. Τους έβρισκε λογικά σε κάποιο site τους άνδρες, δεν ήταν φίλοι του» συνεχίζει στην κατάθεσή της το 12χρονο θύμα.

Το μαρτύριο της μικρής συνεχίζεται και στη γειτονιά εκτυλίσσονται εικόνες που ορισμένους τους βάζουν σε σκέψεις. Κανείς όμως δεν μπαίνει στη διαδικασία να ψάξει την υπόθεση. Κανείς δεν παίρνει μια πρωτοβουλία για να τερματιστεί ο εφιάλτης, ενός κοριτσιού της 6ης Δημοτικού και να οδηγηθούν οι δράστες ακόμα πιο γρήγορα ενώπιον της δικαιοσύνης.

«Τα παιδιά τα βλέπαμε συνέχεια στην πλατεία παρατημένα στον αυτόματο, να το πούμε έτσι. Κανείς μας δεν ήξερε τίποτα για τον 53χρονο, δηλαδή από όσους έχω μιλήσει, γιατί μιλάμε με πολύ κόσμο. Του 53χρονου απλά του άρεσαν οι γυναίκες γενικώς και κοίταζε και ήταν προκλητικός με ορισμένες γυναίκες, την έπεφτε λαϊκά, να το πούμε έτσι» δηλώνει γείτονας του 53χρονου.

Γείτονες έχουν ήδη καταθέσει πως έβλεπαν τη μητέρα να συναντάει άγνωστους άντρες στην περιοχή, με την 12χρονη να την ακολουθεί. Όπως έχουν καταθέσει κάποιες φορές η μάνα έβαζε την κόρη στα αυτοκίνητα, με το παιδί να επιστρέφει σπίτι του ακόμα και μετά τα μεσάνυχτα.

«Δεν πήγαινα ούτε σε σπίτια, ούτε σε ξενοδοχεία. Μου δίνανε τα χρήματα στο χέρι, γύρω στα 50 ευρώ και τα έδινα στον Μίχο» λέει η 12χρονη.

Το κορίτσι είπε πως τον 53χρονο γνώριζε η μητέρα, ο πατέρας και τα περισσότερα από τα αδέρφια της, καθώς τους τελευταίους μήνες μπαινόβγαινε στο σπίτι τους.

«Είχε τον λογαριασμό μου και έστελνε εκ μέρους μου μηνύματα. Έβαζε τον αριθμό μου, μου ερχόταν ένας κωδικός και του τον έδινα. Είχε εγκαταστήσει το viber μου στο κινητό του. Το είχα και εγώ και αυτός. Με πήγαινε αυτός στους πελάτες με το αμάξι του, εκεί στα Σεπόλια. Με όλους βρισκόμουν εκεί κοντά στο μαγαζί του Μίχου. Με άφηνε στο μετρό και περίμενα μέχρι να έρθουν. Με 11 άνδρες έχω βρεθεί» αναφέρει το θύμα.

Ζητούσε από το θείο της η 12χρονη να την υιοθετήσει

Σοκάρουν τα όσα αποκαλύπτει συγγενής της 12χρονης για την ίδια αλλά και τους γονείς της.

Οι καταιγιστικές εξελίξεις δεν αφήνουν πολλά περιθώρια για να σκεφτεί κανείς πως σε αυτήν την πολύκροτη υπόθεση που συντάραξε τη χώρα πρωταγωνιστεί ένα μικρό παιδί μόλις ΣΤ’ δημοτικού. Ένα 12χρονο κορίτσι που το μόνο που ήθελε ήταν να μεγαλώσει ανέμελα και φυσιολογικά όπως κάθε παιδί της ηλικίας της.

«Μακάρι δηλαδή αν ήξερα ότι θα συμβεί αυτό χίλιες φορές να μου κόβονταν τα χέρια και τα πόδια να το υιοθετήσω για να το σώσω αυτό το παιδί» δηλώνει χαρακτηριστικά συγγενής 12χρονης.

Ήταν μόλις 9 ετών όταν η μικρή ζήτησε από τον θείο της να την υιοθετήσει μετά από ένα συναρπαστικό τριήμερο που πέρασε μαζί με εκείνον και την συνομήλικη ξαδέλφη της.

Ο ίδιος μίλησε στην εκπομπή LIVE NEWS

«Και σκεφτείτε για τρεις μέρες που πέρασε καλά με την κόρη μου, που είναι 13 ετών, που πέρασε καλά, τρώγαμε όλοι μαζί, έπλενε τα δόντια του στην ώρα του, είχε μπει σε μια σειρά. Μου είπε η (…) «Ρε θείε θα με υιοθετήσεις;» της λέω “κορίτσι μου, πως θα σε πάρω από τα αδέλφια σου; Σε θέλουν κι αυτά και σε αγαπάνε”. Σκεφτείτε τι μου έλεγε το παιδί έτσι που είχε έρθει τρεις μέρες μαζί μου…» περιγράφει.

Ένα κορίτσι το οποίο έμελλε να μεγαλώσει απότομα και να μπει με τη βία στον σκληρό κόσμο των ενηλίκων.

«Όπως και όταν ήρθε σε ηλικία 9 χρονών εδώ και η κόρη μου πρέπει να ήταν 10, φαινόταν το παιδί αυτό ότι ήταν απελευθερωμένο. Της έλεγε «μήπως έχεις κανένα γκόμενο;» Απλά φαινόταν ότι είχε μια «Α» ελευθερία, δεν είχε κανέναν έλεγχο» αναφέρει ο συγγενής.

Θύμα συστηματικού ξυλοδαρμού η μητέρα

Όπως αποκαλύπτει για πρώτη φορά στενός συγγενής της οικογένειας, η μητέρα της 12χρονης, που σήμερα κατηγορείται για μαστροπεία, είχε πέσει επανειλημμένα θύμα ξυλοδαρμού από τον 40χρονο σύζυγο και πατέρα των παιδιών της.

«Την χτυπούσε, κάποια στιγμή έφυγε αυτή από το σπίτι, είχε πάει στις κακοποιημένες μητέρες κι αυτός έστελνε μηνύματα «και σ’ αγαπώ και είσαι η ζωή μου». Και ξαναγύρισε, έκανε το λάθος» λέει συγγενής της οικογένειας.

Η 37χρονη μητέρα που παντρεύτηκε πριν καν ενηλικιωθεί, απέκτησε συνολικά 8 παιδιά. Η εξάρτηση του 40χρονου συζύγου από τα ναρκωτικά όμως δεν του επέτρεπε να εργαστεί με την 10μελη οικογένεια να βιοπορίζεται από επιδόματα αλλά και από τα χρήματα που έδιναν συγγενείς.

Φύλακας – άγγελος των παιδιών η γιαγιά

Η γιαγιά της 12χρονης ήταν από τους πρώτους που κινητοποιήθηκαν για να αποκαλυφθεί η φρικαλεότητα που ζούσε η εγγονή της. Μια γιαγιά που προσπαθούσε να δώσει από το υστέρημα της όσα περισσότερα μπορούσε στα 8 εγγόνια της.

«Τα πήγαινε φροντιστήρια, κατηχητικό, τα πάντα. Δεν μπορούσε όμως να έχει και τα 8 παιδιά 24 ώρες το 24ωρο. Η γιαγιά του θύματος έλεγε και στο παιδί της και στη νύφη της να μην κάνουν άλλα παιδιά. Φώναζε αλλά ποιος την άκουγε;» αναφέρει ο συγγενής.

Εκτός από τη σύζυγο, και η μητέρα του 40χρονου, όπως καταγγέλλεται, είχε δει το σκληρό πρόσωπο του γιου της.

«Τη γιαγιά του θύματος την έχει σφάξει ο (…) με μαχαίρι, την έχει πιάσει να την σφάξει – δεν ήξερε τι έκανε – κι έτρεχε με το νυχτικό στη γειτονιά. Το ξέρει η γειτονιά αυτό» περιγράφει ο συγγενής της οικογένειας.

Σήμερα η γιαγιά των παιδιών βρίσκεται νυχθημερόν στο πλευρό των εγγονιών της που φιλοξενούνται από χτες στο Αγλαϊα Κυριακού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις