Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2022

Δηλώσεις Μητσoτάκη για την εγκληματικότητα ή πώς να κάνετε το «μαύρο- άσπρo» και να κατηγoρήσετε τους άλλους γι’ αυτό

 «Μη δίνετε σημασία στους ακραίους που μας κατηγορούν - Η εγκληματικότητα μειώθηκε»!

Η κυβέρνηση έχει μεγάλο ταλέντο στο να μετατρέπει το «άσπρο» σε «μάυρο» και να κατηγορεί τους άλλους για ότι κακό συμβαίνει στην χώρα, όπως δείχνουν οι δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη σε εκδήλωση

του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη το πρωί της Τετάρτης (19/10) για την ασφάλεια όπου είπε το αμίμητο πως «η εγκληματικότητα» έχει μειωθεί, προκαλώντας απορία αν οι Έλληνες πολίτες ζουν στην ίδια χώρα με αυτόν ή έστω στο ίδιο χωροχρονικό συνεχές.

«Παρά την εικόνα που σχηματίζεται από ΜΜΕ και δικαιολογημένα με αφορμή ορισμένες υποθέσεις, η εγκληματικότητα έχει μειωθεί.

Η τρομοκρατική βία έχει πρακτικά εξαφανιστεί, καταργήσαμε τα άβατα, τα Εξάρχεια έχουν παραδοθεί στους κατοίκους και τους επισκέπτες, αρκετά κατειλημμένα κτήρια έχουν παραδοθεί» είπε ο πρωθυπουργός.

Την ίδια στιγμή η Αθήνα δεν ελέγχεται από το κέντρο στην πλατεία της Ομόνοιας μέχρι τις δυτικές συνοικίες όπου διαμένουν οι άνευ αλλά και με άδεια παραμονής αλλοδαποί από όλα τα μέρη της Ασίας και της Αφρικής.

Η δε εγκληματικότητα σαρώνει όλη την χώρα από το ένα άκρο ως το άλλο με πρόσφατο αποκορύφωμα την εγκληματική οργάνωση του κομματάρχη της ΝΔ Ηλία Μίχου στον Κολωνό.

Συνέχισε μάλιστα να βλέπει κι άλλες «επιτυχίες» της κυβέρνησής του και ότι οι Έλληνες εμπεδώνουν αίσθημα «ασφάλειας».

Για το ότι φοβούνται να βγουν από τα σπίτια τους ή ακόμα και να μείνουν μέσα σε αυτά καθώς δέχονται απροκάλυπτες εισβολές από εγκληματίες με τους ίδιους να είναι μέσα, είναι μία άλλη ιστορία.

Όπως επίσης και για το ότι πλέον οι Έλληνες ανησυχούν και για την ασφάλεια των παιδιών τους καθώς την χώρα λυμαίνονται εγκληματικές οργανώσεις εκπόρνευσης και σωματεμπορίας παιδιών, είναι κάτι αμελητέο…

Προφανώς, ο πρωθυπουργός αναφέρεται στους Έλληνες του εξωτερικού όταν λέει πως «νιώθουν ασφαλείς».

Ναι, αυτοί μάλλον νιώθουν σχετικά ασφαλείς εκεί που βρίσκονται.

«Οι ελληνικές πόλεις δε βρίσκονται στο έλεος εγκληματιών ούτε είναι νησίδες ανομίας. Αυτά τα υποστηρίζουν τα άκρα του πολιτικού φάσματος» εκεί οι παρευρισκόμενοι δεν ήξεραν αν έπρεπε να κλάψουν ή να γελάσουν.

«Υπάρχουν βήματα προόδου, βέβαια, που πρέπει να κάνει η αστυνομία καθώς η αντιμετώπιση της βίας και του εγκλήματος είναι ένας μακροχρόνιος πόλεμους που δίνετε καθημερινά και στις οποίες έχετε θρηνήσει δεκάδες συναδέλφους σας. Το αίσθημα ασφάλειας, όμως, έχει τονωθεί και με τους νέους ρόλους που έχουν δοθεί στην αστυνομία διαλύεται το αίσθημα του φόβου».

Με αφορμή, δε, τα εγκλήματα όπως σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων ή δολοφονίες γυναικών τόνισε ότι «η οργανωμένη πολιτεία, εσείς που είστε οι πρώτες αποδέκτες καταγγελιών θα αφουγκραστούν και οι μηχανισμοί θα είναι στο πλευρό των πολιτών που έπεσαν τέτοιων πράξεων ώστε πρώτα να βρουν προστασία και μετά να δικαιωθούν. Ας είμαστε λίγο φειδωλοί στην κριτική. Η Ελλάδα είναι μια χώρα ασφαλής όπως προκύπτει από τις επενδύσεις και τον αριθμό των ξένων επισκεπτών».

«Στο σημερινό περιβάλλον η ΕΛΑΣ καλείται να ανταποκριθεί με πολλαπλές προκλήσεις και το κατορθώνετε πανάξια, προσθέτοντας νέες επιτυχίες στις παλιές. Είναι πολλές οι πρόσφατες ιστορίες που συγκλόνισαν την κοινωνία αλλά εξιχνιάστηκαν και αυτό στέλνει το μήνυμα ότι κανένα σοβαρό έγκλημα δεν θα μείνει στο σκοτάδι» έιπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Στο παρελθόν υπήρξαν ιστορίες αστυνομικής βίας σε βάρος πολιτών, διερευνήθηκαν και πήραν τον δρόμο της δικαιοσύνης. Η προμήθεια 2.500 μικρών καμερών που θα φέρουν οι αστυνομικοί στις στολές τους θα βοηθήσουν για να υπάρχουν πειστήρια τυχόν αστυνομικής βίας.

Δεν θα γίνει, όμως, ανεκτή καμία ανοχή οργάνου της τάξης σε βάρος πολίτη, θα πρέπει να τιμωρείται με εξάντληση κάθε αυστηρότητας και αναφέρομαι και στο περιστατικό του ΑΤ Ομονοίας η δικαστική διερεύνηση για το οποίο προχωράει με ταχύτητα. Μην αφήνετε μετρημένους στα δάχτυλα συναδέλφους σας να κηλιδώνουν το όνομα χιλιάδων άλλων αστυνομικών» είπε απευθυνόμενους στους αστυνομικούς ο πρωθυπουργός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις