Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2022

Politico: AΠΟΚΑΛΥΨΗ - «Ο Α.Μπουρλά αρνήθηκε να καταθέσει στην ειδική επιτροπή της E.E. για την αδιαφανή συμφωνία-μαμούθ των εμβολίων»

 «Είχε προσωπικές διαπραγματεύσεις με την Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν»

Το Politico αποκαλύπτει ότι ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά, ακύρωσε το ραντεβού του για να καταθέσει ενώπιον της ειδικής επιτροπής

του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το COVID-19 για να μην αντιμετωπίσει «ενοχλητικές» ερωτήσεις για το πως συνήφθησαν οι μυστικές συμφωνίες για τα εμβόλια μετά από έκθεση ελέγχου σχετικά με τη στρατηγική της ΕΕ για την προμήθεια εμβολίων που δημοσιεύθηκε νωρίτερα μέσα στον μήνα.

Με βάση την έκθεση αυτή προκύπτει ότι υπήρχαν προσωπικές επαφές μεταξύ του Bourla και της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen που προηγήθηκαν μιας σύμβασης εμβολίων ύψους πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ!

Άλλα στελέχη φαρμακευτικών εταιρειών έχουν εξεταστεί από την επιτροπή, όπως ο διευθύνων σύμβουλος της Moderna και ανώτεροι αξιωματούχοι της AstraZeneca και της Sanofi.

 

Η έκθεση του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου διαπίστωσε ότι η φον ντερ Λάιεν είχε άμεση συμμετοχή στις προκαταρκτικές διαπραγματεύσεις για τη μεγαλύτερη σύμβαση εμβολίων της ΕΕ, για έως και 1,8 δισεκατομμύρια δόσεις του εμβολίου BioNTech/Pfizer, η οποία συνήφθη τον Μάιο του 2021.

Το παρατηρητήριο της ΕΕ σημείωσε επίσης ότι η Επιτροπή αρνήθηκε να παράσχει αρχεία των συζητήσεων με την Pfizer, είτε με τη μορφή πρακτικών, είτε με τη μορφή ονομάτων εμπειρογνωμόνων που ερωτήθηκαν, είτε με τη μορφή συμφωνηθέντων όρων, είτε με τη μορφή άλλων αποδεικτικών στοιχείων.

Με λίγα λόγια η συμφωνία για τα εμβόλαι της Pfizer συνήφθη με ΑΚΡΩΣ αδιαφανείς διαδικασίες και προσωπική συμμετοχή της Προέδρου της Κομισιόν!

Την αποκάλυψη του Politico αναδημοσίευσε και μετέφρασε ο γνωστός γενικός χειρουργός Δημήτριος Γάκης.

«POLITICO: Ο ΜΠΟΥΡΛΑ ΑΚΥΡΩΣΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ .
«Ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά, απέσυρε το ραντεβού του για να καταθέσει ενώπιον της ειδικής επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το COVID-19, στην οποία αναμενόταν να αντιμετωπίσει σκληρές ερωτήσεις σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο συνήφθησαν οι μυστικές συμφωνίες για τα εμβόλια.

Η απόφαση αυτή ακολουθεί έκθεση ελέγχου σχετικά με τη στρατηγική της ΕΕ για την προμήθεια εμβολίων που δημοσιεύθηκε νωρίτερα μέσα στον μήνα και η οποία έθεσε νέα ερωτήματα σχετικά με τις επαφές μεταξύ του Bourla και της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen που προηγήθηκαν μιας σύμβασης εμβολίων ύψους πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ.

Ο επικεφαλής του αμερικανικού φαρμακευτικού κολοσσού, του μεγαλύτερου προμηθευτή των εμβολίων COVID-19 στην ΕΕ, είχε προγραμματιστεί να εμφανιστεί ενώπιον της επιτροπής στις 10 Οκτωβρίου.

Η επιτροπή συναντάται με βασικούς αξιωματούχους που εμπλέκονται στη διαδικασία προμήθειας εμβολίων της ΕΕ για να αντλήσει διδάγματα σχετικά με τον τρόπο αντιμετώπισης μελλοντικών πανδημιών.

Άλλα στελέχη φαρμακευτικών εταιρειών έχουν εξεταστεί από την επιτροπή, όπως ο διευθύνων σύμβουλος της Moderna και ανώτεροι αξιωματούχοι της AstraZeneca και της Sanofi.»

«Η πρόεδρος της επιτροπής, η Βελγίδα ευρωβουλευτής Kathleen Van Brempt, δήλωσε στο POLITICO ότι λυπάται βαθύτατα για την απόφαση της Pfizer»

«Η έκθεση του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου διαπίστωσε ότι η φον ντερ Λάιεν είχε άμεςη συμμετοχή στις προκαταρκτικές διαπραγματεύσεις για τη μεγαλύτερη σύμβαση εμβολίων της ΕΕ, για έως και 1,8 δισεκατομμύρια δόσεις του εμβολίου BioNTech/Pfizer, η οποία συνήφθη τον Μάιο του 2021. Αυτό ήταν μια απόκλιση από τη διαδικασία διαπραγμάτευσης που ακολουθήθηκε με άλλες συμβάσεις, όπου μια κοινή διαπραγματευτική ομάδα αποτελούμενη από υπαλλήλους της Επιτροπής και των χωρών μελών διεξήγαγε διερευνητικές συνομιλίες.»

«Το παρατηρητήριο της ΕΕ σημείωσε επίσης ότι η Επιτροπή αρνήθηκε να παράσχει αρχεία των συζητήσεων με την Pfizer, είτε με τη μορφή πρακτικών, είτε με τη μορφή ονομάτων εμπειρογνωμόνων που ερωτήθηκαν, είτε με τη μορφή συμφωνηθέντων όρων, είτε με τη μορφή άλλων αποδεικτικών στοιχείων.

Ήδη από το 2021, οι New York Times ανέφεραν τη φαινομενικά άνετη σχέση μεταξύ Μπουρλά και φον ντερ Λάιεν, με τους δύο να ανταλλάσσουν μηνύματα κειμένου κατά την προετοιμασία της συμφωνίας.»

#Δεν έχω αλλάξει τίποτε. Έκανα, όσο πιο πιστή μετάφραση μπορούσα. Αν έφτασε στην μύτη σας μια μπόχα, να ξέρετε ότι προέρχεται από τις Βρυξέλλες.

#Υπάρχουν πολλοί που την μυρίστηκαν από την αρχή, πχ Κούβελας, Γάκης κλπ. Η προϋπηρεσία στις Βρυξέλες, φταίει που όξυνε την μύτη…

#Αναμένω συνέχεια…»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις