Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2022

Τα αποτελέσματα του εθνικού εγκλήματος ακύρωσης του South Stream: Τώρα OI TOYPKOI μας Eκβιάζουν ότι θα μας κόψουν το φ.α.!

 


Τη ροή του φυσικού αερίου μέσω του TANAP έβαλε στο «κάδρο» των απειλών ο συγκυβερνήτης του Ρ.Τ.Ερντογάν, Ν.Μπαχτσελί

Την «ενεργειακή απειλή» επιστράτευσε σήμερα κατά της Ελλάδας, ο κυβερνητικός εταίρος του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν και αρχηγός του Εθνικιστικού Κινήματος, Ντεβλέτ Μπαχτσελί ερχόμενος ουσιαστικά να μας υπενθυμίσει το εθνικό έγκλημα της εγκατάλειψης από τις ελληνικές κυβερνήσεις των αγωγών South Stream  και του αγωγού πετρελαίου Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολης.

Έτσι μαζί με το τελειωτικό χτύπημα της απολιγνιτοποίησης που επέλεξε η κυβέρνηση Κ.Μητσοτάκης τώρα φτάσαμε σε σημείο να μας εμπαίζει-απειλεί ο Ν.Μπαχτσελί!

Και λέμε έγκλημα καθώς η επιλογή του ΤΑΡ έναντι του South Stream, δηλαδή ενός αγωγού που όχι μόνο περνά μέσα από την Τουρκία αλλά έχει μόλις το 15% χωρητικότητα καταδίκασε την Ελλάδα από ηγέτη στις εξελίξεις να βρίσκεται έρμαιο των τουρκικών επιλογών.

Ο αγωγός φυσικού αερίου μαζί με τον παράλληλο πετρελαιαγωγό ως έργα που επέλεξε ο Κώστας Καραμανλής θωράκιζαν τον Έβρο και απέκοπταν την Τουρκία από το να μας απειλεί με έλλειψη ενέργειας αλλά να για να τα λέμε με το όνομά τους οι επόμενες κυβερνήσεις (Γ.Παπανδρέου, Λ.Παπαδήμου και Α.Σαμαρά) ήταν προδοτικές και εγκατέλειψαν την χώρα στο να κρέμεται σε πύλινα πόδια καταλήγοντας να συμφωνήσουν στον τουρκικής διέλευσης ΤΑΡ.

Και δεν μπορεί κάποιος να πει ότι ήξεραν αλλά το ίδιο αναφέρει μερίδα και τώρα για τους 6 που εκτελέσθηκαν στο Γουδί όταν έγινε η Μικρασιατική Καταστροφή.

Σύμφωνα με Hurriyet ισχυρίστηκε ακόμα πως «η συμφωνία υδρογονανθράκων που υπέγραψε η Τουρκία με τη Λιβύη είναι ιστορικού χαρακτήρα και έχει ενοχλήσει πολύ τις δυτικές χώρες»

Ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί υποστήριξε επίσης ότι «η Τουρκία είναι ο ασφαλέστερος διάδρομος για τη μεταφορά πλούσιων πόρων φυσικού αερίου και πετρελαίου από τη Μέση Ανατολή, την ανατολική Μεσόγειο και τον Καύκασο προς την Ευρώπη.»

«Ο αγωγός TANAP φθάνει στην Ευρώπη από την περιοχή της Κασπίας, από την άλλη πλευρά, ο Turkish Stream, που φεύγει από τη Ρωσία και περνά από την Τουρκία, έχει μετατραπεί στις ασφαλέστερες γραμμές συνάντησης με την Ευρώπη», σημείωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις