Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2022

Όλα αλλάζουν στην Ουκρανία: Μάζες επίστρατων χειριστών UAV «έσβησαν» με χιλιάδες επιθετικά drone τον στρατό του Ζελένσκι Ο Ρώσος ΥΠΑΜ είπε ότι 82.000 επίστρατοι έχουν ήδη σταλεί στην εμπόλεμη ζώνη


 Η «μερική επιστράτευση» στη Ρωσία, η οποία είχε ανακοινωθεί τον Σεπτέμβριο, ολοκληρώθηκε, ανέφερε την Παρασκευή ο υπουργός Άμυνας της χώρας Σεργκέι Σοϊγκού.

Στη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, η οποία μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση, ο Σοϊγκού είπε ότι 82.000 επίστρατοι έχουν ήδη σταλεί στην εμπόλεμη ζώνη και 41.000 από αυτούς εντάχθηκαν ήδη σε στρατιωτικές μονάδες ενώ άλλοι 218.000 βρίσκονται σε κέντρα εκπαίδευσης και θα τοποθετηθούν σε μονάδες των μετόπισθεν για να προωθηθούν έμπειρο προσωπικό που ήδη υπηρετεί.

Όσοι έχουν προωθηθεί αποτελούν κυρίως προσωπικό μονάδων πυροβολικού και ηλεκτρονικού πολέμου, αλλά και συσκευαστές φόρτου σε μεταγωγικά αεροσκάφη και ελικόπτερα και η σπάνια ειδικότητα στον ρωσικό Στρατό των χειριστών UAV.

 


Οι περισσότεροι από αυτούς είχαν εκπαιδευτεί και χειρίζονταν UAV παρατήρησης, αλλά τώρα εκπαιδεύτηκαν για την χρήση επιθετικών UAV ή μαχητικών drones.

To αποτέλεσμα της στράτευσής τους έχει γίνει άμεσα ορατό:

Τις τελευταίες 72 ώρες  ρωσικά attack UAV Geran-2 (Sahed-136) κτύπησαν μαζικά στρατηγικές υποδομές στην Ουκρανία και ειδικά στην περιοχή του Κιέβου και της Ζαπορίζια.

Πλέον το 47% των υποδομών ενέργειας της Ουκρανίας έχει καταστραφεί μαζί με το 96% των εγκαταστάσεων αιολικής ενέργειας και το το 53% των εγκαταστάσεων ηλιακής ενέργειας!

Κτυπήθηκαν επίσης από UAV οι περιοχές Vinnytsa, Kiev, Zhitomir, Cherkassy, Dnepropetrovsk, Οδησσός.

Καταστράφηκε ολοσχερώς ο υποσταθμό ηλεκτρικής ενέργειας στην Kievskaya και στην Belotserkovskaya.

Κτυπήθηκαν στην περιοχή του Κιέβου 1000 MVA ηλεκτρικής ενέργειας από τους πυρηνικούς σταθμούς Rivne και Khmelnitsky.

Τα ρωσικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη κατέστρεψαν εγκαταστάσεις ενέργειας και στρατιωτικών υποδομών στην πόλη Dnepropetrovsk και στο Pavlograd της περιοχής Dnepropetrovsk.

Κατόπιν αυτού επιβλήθηκαν περιορισμοί στον ενεργειακό εφοδιασμό στις περιοχές Κίεβο, Τσερνιχίφ, Τσερκάσι, Ζιτομίρ, Σούμι, Χάρκοβο, Πολτάβα, Ντνεπροπετρόβσκ, Ζαπορόζγιε και Κιροβοχράντ.

Η Κρατική Υπηρεσία Εκτάκτων Καταστάσεων της περιοχής του Κιέβου δημοσίευσε πλάνα από τη φωτιά που ξεκίνησε μετά από νυχτερινούς βομβαρδισμούς σε μια ενεργειακή εγκατάσταση.

Στην περιοχή Volyn, λόγω ζημιών σε ενεργειακές εγκαταστάσεις στο Kovel και το Lutsk, περισσότεροι από 100.000 πολίτες έμειναν χωρίς ρεύμα ενώ ορισμένες περιοχές έμειναν χωρίς νερό.

Οι εργασίες αποκατάστασης θα διαρκέσουν αρκετές ημέρες, δήλωσε ο επικεφαλής της περιφερειακής στρατιωτικής διοίκησης Volyn, Yuriy Pogulyaiko.

Στο Κίεβο καθώς και σε μια σειρά άλλων περιοχών της Ουκρανίας (Chernihiv, Zhytomyr και Cherkasy), ανακοινώθηκαν έκτακτες και μακροχρόνιες διακοπές ρεύματος, οι οποίες θα συνεχιστούν τουλάχιστον τις επόμενες ημέρες.

Στην Ουκρανία, αναφέρθηκε ότι ως αποτέλεσμα των νυχτερινών κτυπημάτων, ορισμένες κρίσιμες ενεργειακές εγκαταστάσεις τέθηκαν εκτός λειτουργίας.

Η έλλειψη ρεύματος στη μητροπολιτική περιοχή ανέρχεται στο 30%

Ο Ουκρανός επικεφαλής του καθεστώτος Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανακοίνωσε ότι «Ρωσικοί πύραυλοι και ιρανικής κατασκευής drones έχουν καταστρέψει περισσότερο από το ένα τρίτο του ενεργειακού τομέα της χώρας. Περισσότεροι από εκατό χιλιάδες πολίτες έμειναν χωρίς ρεύμα στο Volyn».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις