Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2022

Xερσώνα: «Αναχαιτίστηκε η ουκρανική επίθεση» λένε οι Pώσοι κι ετοιμάζουν πάλι επίθεση στο… KIEBO από την Λευκορωσία!

 


«Έδρασε» πάλι το ρωσικό πυροβολικό - Τεράστιες δυνάμεις συγκεντρώνονται στα σύνορα Λευκορωσίας-Ουκρανίας

Ο ρωσικός Στρατός (μία αερομεταφερόνη Ταξιαρχία, δύο Τάγματα της «νεοφώτιστης» ρωσικής δημοκρατίας του Λουγκάνσκ και πολλές ανεξάρτητες μονάδες επιπέδου λόχου) κατάφεραν και αναχαίτισαν, τουλάχιστον προσωρινά, την μεγαλύτερη ουκρανική επίθεση από τότε που ξεκίνησε ο πόλεμος  κατά της πόλης της Χερσώνας πρωτεύουσα της επίσης «νεοφώτιστης» ομώνυμης ρωσικής δημοκρατίας.

Όπως είχε μεταδώσει από το πρωί το pronews.gr περισσότεροι από 25.000 Ουκρανοί μεταξύ των οποίων και η μισή δύναμη που εκπαιδεύτηκε στην Βρετανία (συνολικά 10.000 άνδρες) ξεκίνησαν μαζική επίθεση στην Χερσώνα, αλλά οι ρωσικές δυνάμεις φαίνεται ότι κρατούν τις θέσεις τους, ενώ το ρωσικό πυροβολικό πραγματικά «θέρισε» τους επιτιθέμενους.

Mε την χρήση ρουκετοβόλων BM-21 των 122 χλστ. (φωτό) αλλά και βολές κατευθυνόμενων με λέιζερ βλημάτων πυροβολικού Krasnopol.

Ενώ για πρώτη φορά μετά από αρκετό καιρό η ρωσική Αεροπορία έκανε αισθητή την παρουσία της στο πεδίο της μάχης παρέχονται κλειστή υποστήριξη με τουλάχιστον 12 Su-25:

Ο Κίριλ Στρεμούσοφ, αναπληρωτής επικεφαλής της τοπικής διοίκησης της Χερσώνας ανακοίνωσε ότι «Έχουν καταστραφεί όλες οι επιθετικές αιχμές του ουκρανικού Στρατού και των ξένων μισθοφόρων στην κατεύθυνση Μπερισλάβ της Χερσώνα, όπου επιχείρησαν να διαρρήξουν την άμυνά μας».

Επίσης έγινε ευρεία χρήση των ιρανικών UAV κατά των ουκρανικών δυνάμεων:

Γενικά φαίνεται ότι η ουκρανική επίθεση «έχει πνιγεί στο αίμα», αλλά είναι πολύ νωρίς ακόμα για να εξαχθούν οριστικά συμπεράσματα: Οι Ουκρανοί ακόμα υπερτερούν σε προσωπικό 8:1 των ρωσικών δυνάμεων, καθώς μόνο η περιοχή του Ντονμπάς έχει δεχθεί σοβαρές ενισχύσεις σε προσωπικό απ’όταν ξεκίνησε η ρωσική επίθεση.

Η Χερσώνα, προφανώς θεωρείται από τους Ρώσους λόγω του πυκνού ρωσόφωνου πληθυσμού, ένα «εξασφαλισμένο» μέτωπο και τηρείται καθαρά αμυντική στάση από την Ρωσία.

Είναι γεγονός ότι το ανοικτό πεδίο αποτελεί προνομιακό πεδίο δράσης του ρωσικού πυροβολικού, ενώ έχουν αναχαιτιστεί όλες οι προσπάθειες των Ουκρανών από τον Αύγουστο να υπάρξει διάσπαση του μετώπου στην περιοχή.

Είναι σαφές ότι εδώ οι Ρώσοι ρισκάρουν, καθώς οι Ουκρανοί έχουν αντιληφθεί ότι αποφεύγουν να πάρουν επιθετικές πρωτοβουλίες.

Ίσως γιατί την ίδια στιγμή οι Ρώσοι συγκεντρώνουν μεγάλες δυνάμεις και πάλι στην Λευκορωσία για επανάληψη της επίθεσης στο Κίεβο! 

Έχουν συγκεντρωθεί περισσότερες από 20.000 προσωπικό και περίπου 70.000 έχει κινητοποιήσει η Λευκορωσία. Αλλά απ’ότι φάνηκε από τις επιχειρήσεις της περασμένης άνοιξης, δεν είναι αρκετοί για να επιτεθούν με επιτυχία και να διασπάσουν την ουκρανική άμυνα που τώρα είναι καλύτερα προετοιμασμένη απ’ότι τον περασμένο Φεβρουάριο.

Υπολογίζεται ότι η ώρα της επίθεσης θα έρθει όταν συμπληρωθεί ο αριθμός των 80.000 προσωπικού από τους Ρώσους. Το μόνο βέβαιο είναι ότι η Μόσχα ανοίγει πάλι το τρίτο μέτωπο του βορρά από το οποίο είχε αποσυρθεί τα τέλη Μαρτίου.

Ήδη έχει απαγορευθεί η πρόσβαση πολιτών στις περιοχές συγκέντρωσης των συμμαχικών ρωσικών και λευκορωσικών στρατευμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις