Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2022

Ο Β.Πούτιν συγκαλεί το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας: Αποκλείεται η Xρήση πυρηνικών αλλά «η απάντηση θα είναι συντριπτική»


 Η τρομοκρατική επίθεση στην γέφυρα της Κριμαίας έχει σημάνει συναγερμό στην Μόσχα - Ποια θα είναι η ρωσική απάντηση;

Το Συμβούλιο Ασφαλείας της Ρωσίας αποφάσισε να συγκαλέσει αύριο ο Βλαντίμιρ Πούτιν, προκειμένου να συζητηθούν οι απαντήσεις που θα δώσει η Ρωσία στην μεγαλύτερη τρομοκρατική επίθεση που δέχθηκε η χώρα από το 1990 σε επίπεδο υποδομών.

Μπορεί η γέφυρα να αποδόθηκε σχεδόν άμεσα στην κυκλοφορία και οι νεκροί να περιορίζονται σε τρεις άτυχους πολίτες, αλλά οι πληροφορίες που έχουν συγκεντρώσει οι ρωσικές υπηρεσίες είναι ότι η επίθεση έγινε από το Κίεβο με την συνεργασία τουλάχιστον δύο δυτικών χωρών.

Έχουν εντοπίσει το σημείο που έγινε η φόρτωση των εκρηκτικών και πολλές άλλες λεπτομέρειες για τις επαφές του δράστη,

Πληροφορίες αναφέρουν ότι «Στην ατζέντα των απαντήσεων δεν περιλαμβάνεται κάποια ασύμμετρη απάντηση» δηλαδή χρήση πυρηνικών όπλων κατά της Ουκρανίας ή κάποιας δυτικής χώρας που να αποτελεί σήμερα σταθμό στη συγκέντρωση και μεταφορά όπλων στο «τρομοκρατικό», όπως το χαρακτήρισε η εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ. Μ.Ζαχάροβα, καθεστώς του Κιέβου, παρά τις απόψεις που ακούγονται.

Ωστόσο «θα υπάρξει επέκταση των αεροπορικών και πυραυλικών επιχειρήσεων εκεί που μέχρι σήμερα δεν είχαν υπάρξει» αναφέρουν οι ίδιες πηγές χωρίς να δίνονται περισσότερες λεπτομέρειες.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις