Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2022

Πατέρας στα 61 του: Ο ανιψιός του Σωτήρη Μουστάκα, Μιχάλης, σήμερα Mιλάει για τον θείο του και συγκινεί

 


Λίζα Καβαλλινέα

Ο ανιψιός του Σωτήρη Μουστάκα, Μιχάλης Μουστάκας παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή Happy Day. Αναφέρθηκε στον θείο του,και τη σύζυγό του που τόσο αγάπησε.

Μιχάλης Μουστάκας: Η πολύτιμη βοήθεια του Σωτήρη Μουστάκα στις σπουδές του

Ο ανιψιός του Σωτήρη Μουστάκα, Μιχάλης, μιλάει για τον αείμνηστο θείο του στην εκπομπή Happy Day, και αναφέρθηκε στην επιθυμία του να γίνει ηθοποιός. Μάλιστα αποκάλυψε ένα πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τα οστά του Σωτήρη Μουστάκα.

«Ήθελα πολύ να τελειώσω τη σχολή του Εθνικού και πήγα, τα κατάφερα. Με βοήθησε ο Σωτήρης Μουστάκας. Μεγάλωσα με όλους αυτούς τους κωμικούς, εκτός από τον θείο μου. Με τον Στάθη Ψάλτη κάναμε πολλή παρέα, ήταν εκείνος που με βοήθησε να μπει το όνομά μου στη μαρκίζα και να ανέβει το κασέ μου», είπε αρχικά.


Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στον θείο του και εξήγησε τι έχει συμβεί με τα οστά του:

«Είμαι πολύ στενοχωρημένος. Όταν είχε πεθάνει ο Σωτήρης, νόμιζα ότι ο τάφος του είχε αγοραστεί, ενώ ήταν η κηδεία. Δυστυχώς έβγαλαν τα οστά του, ούτε που ξέρω ότι βρίσκονται. Θα ήθελα να φέρουν τα οστά του στην Κύπρο, στον τόπο όπου γεννήθηκε, να αγοράσουμε έναν τάφο και να τα βάλουμε μέσα. Όχι να είναι στο πουθενά. Είναι κρίμα, γιατί αυτός ο άνθρωπος αγαπήθηκε τόσο πολύ στην Ελλάδα. Πέθανε με την ελληνική σημαία. Ήταν καμάρι του η Ελλάδα», δήλωσε.


Τέλος, αναφορικά με τη σύζυγό του και το γεγονός ότι έγινε πατέρα στα 61 του χρόνια, ο Μιχάλης Μουστάκας είπε: «Δεν το περίμενα. Νιώθω κι εγώ πιο παιδί, σαν να ξαναγεννήθηκα. Με έλεγαν όλοι “ο Βουτσάς της Κύπρου”. Όταν πήγα να γράψω το παιδί στο νηπιαγωγείο, με ρώτησαν αν είναι εγγονάκι μου. Η σύντροφός μου είναι πιο μικρή από εμένα, την περνάω 25 χρόνια».

Σωτήρης Μουστάκας: Λίγα λόγια για την ζωή του αγαπημένου ηθοποιού από τη σκοπιά του ανιψιού του

Παρακολουθώντας τον μέσα από τις ταινίες του, και ιδίως τις επιθεωρήσεις του θα νόμιζε πως είναι ένας αστείος τύπος, εξωστρεφής, πολύ κοινωνικός, «έξω καρδιά», όμως ο Σωτήρης Μουστάκας στην πραγματικότητα ήταν ένας εσωστρεφής άνθρωπος, ιδιαίτερα σοβαρός με πολύ καυστικό και ιδιαίτερο χιούμορ και πρότυπο οικογενειάρχη.

«Ένας μπαμπάς και σύζυγος “ομπρέλα”», όπως τον έλεγε η κόρη του, επίσης ηθοποιός, Αλεξία Μουστάκα.

Χαρακτηριστική ήταν η σχέση που είχε με τη σύζυγό του, Μαρία Μπονέλου, που από τότε που γνωρίστηκαν αντάλλασσαν για περίπου τέσσερις δεκαετίες ερωτικά ραβασάκια και ποιήματα.

Η ολιγόλεπτη εμφάνιση του ηθοποιού, στον φημισμένο «Ζορμπά» του Μιχάλη Κακογιάννη, τον έφερε υποψήφιο για το Όσκαρ Β’ Ανδρικού Ρόλου, αλλά θα κοπεί τελικά από την υποψηφιότητα, εξαιτίας του περιορισμένου χρόνου εμφάνισής του, γιατί σύμφωνα με τα κριτήρια της ακαδημίας έπρεπε να παίξει ακόμη δύο λεπτά.

«Είμαι αληθινός σε αυτό που κάνω, χωρίς τερτίπια και ο κόσμος αυτό το νιώθει» έλεγε…

Μια άκρως αποκαλυπτική συνέντευξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις