Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022

Bιρτζίνια: Τρεις νεκροί και δύο τραυματίες σε επεισόδιο με πυροβολισμούς στο Πανεπιστήμιο – Φοιτητής ο δράστης


 Μακελειό στο Πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια. Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και ακόμη δύο τραυματίστηκαν από επεισόδιο με πυροβολισμούς που σημειώθηκε στον κεντρικό χώρο της Πανεπιστημιούπολης, το βράδυ της Κυριακής. Βασικός ύποπτος είναι ένας φοιτητής, ο οποίος διαφεύγει της σύλληψης, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος του πανεπιστημίου Τζιμ Ράιαν.

Σε ανάρτηση της αστυνομίας στο Twitter, αναφέρεται ότι στις 22:40 χθες το βράδυ (τοπική ώρα) δόθηκε εντολή σε όσους βρίσκονταν στην Πανεπιστημιούπολη να αναζητήσουν καταφύγιο στο σημείο όπου ήταν, έπειτα από ένα περιστατικό με πυρά στην οδό Κάλμπρεθ. Η Πανεπιστημιούπολη παραμένει σε lockdown καθώς οι αρχές αναζητούν τον ύποπτο.

Φοιτητής ο δράστης

Η αστυνομία ταυτοποίησε ως δράστη τον Κρίστοφερ Νταρνέλ Τζόουνς Τζούνιορ, ο οποίος είναι ένοπλος και επικίνδυνος, όπως αναφέρεται. Σύμφωνα με την περιγραφή που δόθηκε στη δημοσιότητα, φορά ένα μπορντό μπουφάν, τζιν και κόκκινα παπούτσια, ενώ ενδέχεται να οδηγεί ένα μαύρο SUV.

Οι δύο τραυματίες λαμβάνουν ιατρική φροντίδα, είπε ο Ράιαν, προσθέτοντας ότι ήταν συντετριμμένος «που η βία επισκέφτηκε το Πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια». Τα μαθήματα της Δευτέρας ακυρώθηκαν.

Αξιωματούχοι του Πανεπιστημίου δεν έχουν αναγνωρίσει τα θύματα και δεν έχουν δηλώσει εάν επρόκειτο για φοιτητές.

Οι αρχές δήλωσαν το πρωί της Δευτέρας πως πολλά αστυνομικά τμήματα αναζητούν τον Τζόουνς, συμπεριλαμβανομένου και ενός ελικοπτέρου της αστυνομίας της Πολιτείας της Βιρτζίνια.

Ο Τζόουνς αναφέρεται στην ιστοσελίδα των αθλητών του πανεπιστημίου ως ποδοσφαιριστής το 2018, ο οποίος ως πρωτοετής δεν συμμετείχε σε κανέναν αγώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις