Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022

Mυστικές συνομιλίες ΗΠΑ-Ρωσίας στην Τουρκία παρουσία του αρχηγού της CIA – Προειδοποίηση για τη χρήση πυρηνικών

Ο επικεφαλής της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών των ΗΠΑ (CIA) Ουίλιαμ Μπερνς βρίσκεται στην Άγκυρα για συνομιλίες με τον Ρώσο ομόλογό του,

προκειμένου να μεταφέρει μήνυμα σχετικά με τις συνέπειες που θα είχε ενδεχόμενη χρήση πυρηνικών όπλων από τη Ρωσία, δήλωσε αξιωματούχος του Λευκού Οίκου σήμερα, Δευτέρα.

«Δεν διεξάγει κανενός είδους διαπραγματεύσεις. Δεν συζητά για τη διευθέτηση του πολέμου στην Ουκρανία» είπε ο αξιωματούχος, μιλώντας υπό το καθεστώς της ανωνυμίας, προσθέτοντας ότι ο Μπερνς θα θέσει επίσης το ζήτημα των Αμερικανών που βρίσκονται υπό κράτηση στη Ρωσία.

Νωρίτερα, η ρωσική εφημερίδα Kommersant, επικαλούμενη δικές της πηγές, ανέφερε ότι Ρώσοι και Αμερικανοί αξιωματούχοι διεξάγουν συνομιλίες στην πρωτεύουσα της Τουρκίας Άγκυρα, εν μέσω των συνεχιζόμενων εντάσεων ανάμεσα στη Μόσχα και την Ουάσιγκτον για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

 


Τούρκος αξιωματούχος αρνήθηκε να σχολιάσει αν διεξάγονται συνομιλίες, ενώ το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι δεν μπορεί ούτε να επιβεβαιώσει ούτε να διαψεύσει το δημοσίευμα.

Η Kommersant δεν υπεισέρχεται σε λεπτομέρειες όσον αφορά τον σκοπό των συνομιλιών, αλλά αναφέρει ότι η συνάντηση δεν ανακοινώθηκε δημοσίως εκ των προτέρων. Επίσης γράφει ότι ο Σεργκέι Ναρίσκιν, ο επικεφαλής της υπηρεσίας εξωτερικών πληροφοριών SVR της Ρωσίας, φέρεται ότι μετέχει στη ρωσική αντιπροσωπεία.

Η είδηση αυτή έρχεται την ώρα που η Ουκρανία πανηγυρίζει για την ανακατάληψη της Χερσώνας, στο νότιο τμήμα της χώρας, την μεγαλύτερη μέχρι στιγμής νίκη των δυνάμεών της, μετά την απόσυρση των ρωσικών δυνάμεων από την περιοχή.

Η Άγκυρα διεκδικεί ρόλο διαμεσολαβητή ανάμεσα στη Μόσχα και τη Δύση μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Τον Ιούλιο βοήθησε να συναφθεί συμφωνία ανάμεσα στη Ρωσία και την Ουκρανία για τις εξαγωγές σιτηρών από αποκλεισμένα λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας.


Με πληροφορίες από REUTERS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις