Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2022

Δ.Καιρίδης: «Οι πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας μπαίνουν μέσα» (BINTEO) - Έμειναν όλοι άφωνοι στο στούντιο


 Σε μία ακόμα δήλωση από αυτές που τινάζουν τους κανόνες της Λογικής στον αέρα, προχώρησε ο βουλευτής της ΝΔ Δημήτρης Καιρίδης ο οποίος είπε ότι «Οι πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας μπαίνουν μέσα»!

Δηλαδή με λίγα λόγια οι άνθρωποι που έβγαλαν υπερκέρδη κολοσσιαίων διαστάσεων είναι… για λύπηση.

Συγκεκριμένα ο βουλευτής μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή περιφερειακού καναλιού είπε: «Από 1η Ιουλίου που εφαρμόζεται αυτό το σύστημα (εννοεί των επιδοτήσεων) υπήρξε μήνας, η τιμή των παροχών ήταν χαμηλότερη και άρα μπήκαν μέσα».

Φυσικά έμειναν όλοι άφωνοι…

Αυτό που συμβαίνει στην χώρα με το ηλεκτρικό ρεύμα τον τελευταίο χρόνο ξεπερνάει ακόμα και τα πιο εφιαλτικά σενάρια.

Από τη μία οι εταιρείες πωλούν το κοινωνικό αγαθό που ονομάζεται ηλεκτρικό ρεύμα σε δυσθεώρητες τιμές, από την άλλη εισπράττουν τις επιδοτήσεις που δίνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη απομυζώντας τον προϋπολογισμό τον οποίο τον φτιάχνουν οι φόροι και το υστέρημα των φορολογουμένων.

Είναι χρήματα που έχουν ήδη πληρώσει μέσω των εξωφρενικών χρεώσεων της προηγούμενης χρονιάς οι καταναλωτές και χρήματα που έχουν πληρώσει ή θα πληρώσουν οι φορολογούμενοι, οι μόνοι χρηματοδότες του κρατικού προϋπολογισμού. Πάει πολύ, λοιπόν, οι εταιρείες παροχής ρεύματος να εμφανίζονται ως γενναιόδωροι πάροχοι εκπτώσεων και προσφορών με τα χρήματα του κράτους και τελικά των ίδιων των πελατών τους!

Οι πάροχοι κερδίζουν αμέτρητα χρήματα μόνο με το να… ανεβάζουν τις τιμές ενώ ο μισθωτός παλεύει να επιβιώσει με αποδοχές της τάξης των 780 ευρώ γιατί τόσος είναι ο μέσος καθαρός μισθός στην Ελλάδα.

Πολλές φορές ο λογαριασμός ηλεκτρικού ρεύματος είναι μεγαλύτερος από αυτό τον μισθό ακόμα και με την επιδότηση!

Όλοι αυτοί βλέπουν με τρόμο πλέον ότι για να φτιάξουν ένα φαγητό στον ηλεκτρικό φούρνο του σπιτιού θα τους στοιχίσει περί τα 6 ευρώ μόνο το ρεύμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις