Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2022

Eγκλημα στη Μάνδρα: Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση στον 14χρovo


 Οι έρευνες των Αρχών πάντως συνεχίζονται, ενώ έχει ζητηθεί να γίνει ιατροδικαστική εξέταση και στα οκτώ παιδιά της οικογένειας προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν υποστεί κάποια μορφής κακοποίηση

Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο, οπλοφορία και οπλοκατοχή άσκησε ο εισαγγελέας στον 14χρονο από τη Μάνδρα που πυροβόλησε και σκότωσε τον 17χρονο αδελφό του, την Πέμπτη το βράδυ.

Ο 14χρονος, που υποστηρίζει ότι κατά λάθος χτύπησε τον αδελφό του, οδηγείται αυτή την ώρα στον ανακριτή ανηλίκων.

Ο πατέρας του ανήλικου αφέθηκε ελεύθερος και θα διενεργηθεί προκαταρκτική έρευνα στο πλαίσιο της οποίας θα διερευνηθεί αν έχει τελέσει τα αδικήματα της παραμέλησης ανηλίκου και της οπλοκατοχής.

Τι έδειξε η ιατροδικαστική έκθεση στον 17χρονο
Στο μεταξύ, φως στην υπόθεση του εγκλήματος ρίχνει η ιατροδικαστική έκθεση.

Η ιατροδικαστική έκθεση κάνει λόγο για τραύμα στο κεφάλι, ενώ η απόσταση και κυρίως πορεία και ύψος από το οποίο εβλήθη συνάδουν με τη σωματοδομή και όσα είπε ο 14χρονος.

Ο 17χρονος δεν έχει σημάδια πρόσφατης ή παλαιότερης κακοποίησης.

Τι ερευνούν οι Αρχές
Οι έρευνες των Αρχών πάντως συνεχίζονται, ενώ έχει ζητηθεί να γίνει ιατροδικαστική εξέταση και στα οκτώ παιδιά της οικογένειας προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν υποστεί κάποια μορφής κακοποίηση.

Ο 14χρονος αδερφός του 17χρονου συνελήφθη, καθώς ομολόγησε ότι αυτός πυροβόλησε με την καραμπίνα. Όπως υποστήριξε, ωστόσο, δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει τον αδερφό του αλλά τον πέρασε για αγριογούρουνο και γι’ αυτό πάτησε τη σκανδάλη.

Ο 14χρονος φέρεται να κατέθεσε: «Κυνηγούσαμε με τον αδερφό μου, ο οποίος κρατούσε την καραμπίνα, όταν κάποια στιγμή είδαμε ένα γουρούνι. Το ζώο έτρωγε σε ένα σημείο στο οποίο δεν μπορούσαμε να το πυροβολήσουμε. Τότε, ο αδερφός μου έδωσε σε εμένα την καραμπίνα για να πάει να τρομάξει το γουρούνι, με σκοπό να βγει από εκείνο το σημείο όπου βρισκόταν και στη συνέχεια εγώ να μπορέσω να το πυροβολήσω. Τελικά όμως το όπλο εκπυρσοκρότησε στα χέρια μου. Πυροβόλησα και η σφαίρα πέτυχε τον αδερφό μου στο κεφάλι. Τρομοκρατήθηκα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις