Ένα μεζεδάκι που θα αρέσει εξίσου σε μικρούς και μεγάλους! Πατατοκροκέτες με την μυρωδιά του καπνιστού τυριού, από τα χεράκια σας!
ΥΛΙΚΑ► 4 μεγάλες πατάτες
► 4 σκελίδες σκόρδο
► 4 κουταλιές ανάλατο βούτυρο
► 1 κούπα ζεστό γάλα
► αλάτι και πιπέρι
► 1/2 κούπα σχοινόπρασο (chives)
► 1 κούπα τριμμένο μετσοβόνε
► 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
► 1 αυγό χτυπημένο με 2-3 κουταλιές γάλα
► 1/2 κούπα καλαμποκάλευρο
► λάδι γαι τηγάνισμα!
► 4 σκελίδες σκόρδο
► 4 κουταλιές ανάλατο βούτυρο
► 1 κούπα ζεστό γάλα
► αλάτι και πιπέρι
► 1/2 κούπα σχοινόπρασο (chives)
► 1 κούπα τριμμένο μετσοβόνε
► 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
► 1 αυγό χτυπημένο με 2-3 κουταλιές γάλα
► 1/2 κούπα καλαμποκάλευρο
► λάδι γαι τηγάνισμα!
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίστε τις πατάτες, κόψτε τις σε κομμάτια και βράστε τις μαζί με τις σκελίδες σκόρδο. Οταν μαλακώσουν, ρίξτε πατάτες και σκόρδο σε ένα τηγάνι και λιώστε προσθέτοντας σιγά σιγά το βούτυρο. Προσθέστε το γάλα, το σχοινόπρασο, τη ρίγανη και αλατοπίπερο. Αφήστε το μείγμα να κρυώσει. Τώρα προσθέστε το τριμμένο τυρί και ανακατέψτε καλά. Φτιάξτε μπαλάκια και τοποθετήστε τα σε πιατέλα. Περάστε τα μπαλάκια από το χτυπημένο αυγό, μετά από το καλαμποκάλευρο και τηγανίστε σε μέτρια φωτιά. Στεγνώστε τα κροκετάκια σε χαρτί κουζίνας και ...έτοιμα για να τα απολαύσετε
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου