Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Νεφώσεις σε ολόκληρη τη χώρα

Νεφώσεις αναμένεται να σημειωθούν το Σαββατοκύριακο σε ολόκληρη τη χώρα Λίγες σποραδικές βροχοπτώσεις αναμένεται να εκδηλωθούν στα ορεινά της κεντρικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, της ανατολικής Στερεάς και στη βόρεια Κρήτη. Οι άνεμοι θα εξασθενήσουν  στο Αιγαίο.

  
Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα βόρεια και ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά 6 με 7 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά και βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν νεφώσεις που παροδικά θα είναι αυξημένες με πιθανότητα σποραδικών βροχών το μεσημέρι-απόγευμα κυρίως στα γύρω ορεινά.   Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη θα σημειωθούν αρχικά κάποιες τοπικές νεφώσεις κυρίως στην κεντρική Μακεδονία. Το μεσημέρι οι νεφώσεις θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο αρχικά ο καιρός θα είναι αίθριος, όμως μετά το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις και στα ορεινά της Ηπείρου ενδέχεται να βρέξει πρόσκαιρα. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από ανατολικές διευθύνσεις  4 με 5 και βαθμιαία βόρειοι 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο θα αναπτυχθούν στα βόρεια τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές το μεσημέρι-απόγευμα στα ορεινά της Θεσσαλίας και της ανατολικής Στερεάς. Στα νότια ο καιρός θα είναι αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι-απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά και νότια 6 με 7 μποφόρ με εξασθένηση το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και τη Κρήτη ο καιρός θα είναι  γενικά αίθριος με κάποιες τοπικές νεφώσεις στη βόρεια Κρήτη όπου τις πρωινές ώρες υπάρχει πιθανότητα ασθενούς βροχής. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7, τοπικά στα δυτικά 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στη νότια Κρήτη θα είναι 2 με 3 βαθμούς υψηλότερη.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις αρχικά 5 με 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

 

Την ΚΥΡΙΑΚΗ στη Θράκη, τις Κυκλάδες και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Στην υπόλοιπη  χώρα θα σημειωθούν τοπικές νεφώσεις και ενδέχεται να βρέξει στα ορεινά της χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις εντάσεως έως 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο στα ανατολικά

Τη ΔΕΥΤΕΡΑ αναμένεται να σημειωθούν πρόσκαιρες νεφώσεις κυρίως στα νότια ενώ ενδέχεται να εκδηλωθούν κάποιες σποραδικές βροχές στην Κρήτη και την Πελοπόννησο. Οι άνεμοι  θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 Μποφόρ και στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 Μποφόρ Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή
 
 
protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις