Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Η Τουρκία ενισχύει περίεργα τα κατοχικά στρατεύματα στην Κύπρο!!

Σύμφωνα με πολύ καλές πηγές, η κινητικότητα της Τουρκίας στην κατεχόμενη Κύπρο, για το διάστημα του μηνός Σεπτεμβρίου, ήταν ιδιαίτερα έντονη και προβληματίζει τους Έλληνες επιτελικούς.

Συγκεκριμένα, οι ομάδες SAS-SAT των τούρκων που πήγαν στην Κύπρο από την Τουρκία αυξήθηκαν από 4 σε 6. Ήταν γνωστή η έλευση των πρώτων τεσσάρων τουρκικών ομάδων ειδικών επιχειρήσεων. Η ύπαρξη όμως πλεονάζοντος δυναμικού των συγκεκριμένων στρατιωτικών ειδικών ομάδων σημαίνει πως δημιουργείται εφεδρεία.
Και η εφεδρεία σημαίνει πως είναι δυνατόν να υπάρξουν απώλειες από επιχειρήσεις…! Βέβαια, υπάρχει και η πιθανότητα αλλαγής εύρους των επιχειρησιακών τομέων και προσθήκης περιοχών δράσης των ομάδων SAS-SAT... Φυσικά, όλοι ευελπιστούμε να μην συμβαίνει αυτό, αφού θα σήμαινε την έναρξη ενός νέου πολέμου στην μαρτυρική Κύπρο.

Τον ίδιο μήνα, Σεπτέμβριο, καταγράφηκαν κινήσεις τουρκικών ακταιωρών, οι οποίες μετακινήθηκαν από τον κόλπο της Μερσίνας της Τουρκίας στα λιμάνια της Κερύνειας και της Αμμοχώστου. Είναι άγνωστοι οι λόγοι αυτής της κίνησης, αλλά συμβάλουν στην αύξηση της έντασης και της εν γένει επικινδυνότητας που ενέχεται μέσα από αυτή την «μετακίνηση».

Ενδεικτικό της αύξησης της επιχειρησιακής ετοιμότητας είναι πως τόσο στην Κύπρο όσο και στην Ελλάδα, ομάδες ειδικών δυνάμεων και επιχειρήσεων διατάχθηκαν να αντικαταστήσουν από τους φόρτους τους κάποια υλικά εκπαιδευτικά με υλικά επιχειρήσεων…

Τέλος, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, οι πυροβολισμοί στον Άγιο Δομέτιο πριν λίγα βράδια ήταν ξεκάθαρα από τις κατεχόμενες περιοχές, χωρίς καμία εμπλοκή ελληνοκυπριακών τμημάτων. Δεν υπήρχε κατεύθυνση πυρών προς ελεύθερες περιοχές. Με απλά λόγια, ήταν μία πρόκληση που συμπεριλαμβάνεται στο εύρος των ψυχολογικών επιχειρήσεων που ασκούν οι κατοχικές τουρκικές δυνάμεις στην Κύπρο.

elnewsgr.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις