Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Γεννήθηκε το μωρό που ανεβάζει στα 7 δισ. τον πληθυσμό της Γης


Η Danica May Camacho γεννήθηκε δύο λεπτά πριν από τα μεσάνυχτα...ξημέρωμα της 31ης Οκτωβρίου στη Μανίλα, πρωτεύουσα των Φιλιππίνων κι έγινε ο 7.000.000.000 κάτοικος του πλανήτη μας.



Κάμερες, φωτογράφοι, ρεπόρτερ, αλλά και ο 6 δισ. κάτοικος της Γης, η 12χρονη πλέον Lorrize Mae Guevarra ήταν παρόντες στη γέννηση της Danica. Οι γονείς πανευτυχείς δέχτηκαν τον ερχομό του δεύτερου παιδιού τους, που φέρει τον συμβολικό αριθμό πλέον. Στο νοσοκομείο διοργανώθηκε μία μικρή γιορτή για τη γέννηση του κοριτσιού που αποκτά συμβολική σημασία για όλο τον πλανήτη, ενώ παρόντες ήταν και κυβερνητικοί αξιωματούχοι.

Επιπλέον, τοπικοί σπόνσορες προσέφεραν δώρα στο νεογέννητο, περιλαμβανομένων και μία υποτροφία για τις σπουδές της μελλοντικά αλλά και ένα πακέτο με είδη πρώτης ανάγκης για τα πρώτα χρόνια ζωής της Danica, όπως δημοσιεύει η Daily Mail. Η γέννησή της αναμενόταν ακριβώς τα μεσάνυχτα, αλλά εκείνη βιάστηκε κατά δύο λεπτά. Η 31η Οκτωβρίου έχει κηρυχθεί ως η ημέρα γέννησης του δισεκατομμυριοστού κατοίκου και η Danica είναι η πρώτη από τα παιδιά που γεννήθηκαν σήμερα και ανήκουν στα 7 δισ. κατοίκων της Γης.

Οι Φιλιππίνες κατατάσσονται ως η 12η πιο πολυπληθής χώρα στον κόσμο, με 94,9 εκατ. κατοίκους και το 54% αυτών να είναι κάτω των 25 ετών.

Σύμφωνα με τον Οργανισμό Παγκόσμιας Απογραφής Πληθυσμού, τα πρωτεία σε κατοίκους έχει – όπως ήταν και αναμενόμενο – η Κίνα με 1,35 δισ. ανθρώπους και ακολουθεί η Ινδία με 1,24 δισεκατομμύρια.


24wro.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις