Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Σοκάρουν στοιχεία σκληρής παιδικής πορνογραφίας

Σοκ έχουν προκαλέσει τα στοιχεία παιδικής πορνογραφίας που ήρθαν στο φως μετά την αστυνομική επιχείρηση με το όνομα «Angels».


Συνελήφθησαν έξι άτομα, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, εκ των οποίων δύο δύο Έλληνες και τέσσερις αλλοδαποί, για «πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου κατά συρροή και κατά συνήθεια», ενώ για άλλα...
τέσσερα άτομα σχηματίσθηκαν ανεξάρτητες δικογραφίες με τις ίδιες κατηγορίες.

Αναλυτικά στην υπόθεση εμπλέκονται, μεταξύ των άλλων, ένας αμερικανός αξιωματικός που υπηρετεί στα Χανιά, ένας γερμανός επιχειρηματίας πατέρας έξι παιδιών, ένας αυστριακός εφοπλιστής που ζει στη Λευκάδα

Ειδικότερα, ύστερα από αστυνομική διαδικτυακή ψηφιακή έρευνα στον παγκόσμιο ιστό, που πραγματοποιήθηκε από εξειδικευμένους αστυνομικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εντοπίστηκαν, μέσω λογισμικών προγραμμάτων σάρωσης ηλεκτρονικών ιχνών διακίνησης πορνογραφικού υλικού, 118 ηλεκτρονικά ίχνη Ελλήνων χρηστών του διαδικτύου, που διακινούσαν μεταξύ τους αλλά και διέθεταν ελεύθερα σε κάθε χρήστη σκληρό υλικό παιδικής πορνογραφίας.

Στην αστυνομική έρευνα και ανάλυση, η οποία διήρκεσε δύο μήνες, ταυτοποιήθηκαν, σε διάφορες πόλεις της Ελλάδος, δέκα χρήστες, που διακινούσαν σκληρό παιδικό πορνογραφικό υλικό, στο οποίο απεικονίζονταν πολύ μικρά παιδιά (νήπια από μηνών) σε σεξουαλικές δραστηριότητες.

Σε αστυνομικές έρευνες, στους χώρους των ηλεκτρονικών ιχνών, που διενήργησαν κλιμάκια αστυνομικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, παρουσία Εισαγγελικών Λειτουργών, στην Αθήνα, στη Σαλαμίνα, στα Χανιά, στη Πάτρα, στη Λευκάδα, στο Διδυμότειχο και στη Μυτιλήνη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• Είκοσι οχτώ σκληροί δίσκοι Η/Υ

• Εννέα φορητοί Η/Υ,

• Πλήθος ψηφιακών δίσκων CDs - DVDs με δεκάδες χιλιάδες ψηφιακά αρχεία βίντεο και εικόνας, παιδικής πορνογραφίας, συνολικής χωρητικότητας 11.000 GB.

Σε κάποιες περιπτώσεις, κατά την διάρκεια των αστυνομικών ερευνών, διαπιστώθηκε ότι οι χρήστες, αν και απουσίαζαν από τις οικίες τους, είχαν ενεργοποιημένο ειδικό πρόγραμμα ανταλλαγής αρχείων και κατέβαζαν παιδικό πορνογραφικό υλικό από άλλους παιδόφιλους, οι οποίοι βρίσκονταν σε διάφορα μέρη του πλανήτη.

Στο πλαίσιο της ευρύτερης αστυνομικής έρευνας για την αντιμετώπιση του φαινόμενου της παιδικής πορνογραφίας, γίνονται ειδικότερες έρευνες για να εξακριβωθεί εάν μέρος του υλικού που κατασχέθηκε έχει δημιουργηθεί – βιντεοσκοπηθεί στην Ελλάδα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στις κατά τόπους Εισαγγελικές Αρχές. Για όσους δεν συνελήφθησαν, ελλείψει των όρων του αυτοφώρου, οι δικογραφίες που σχηματισθήκαν σε βάρος τους υποβλήθηκαν στις κατά τόπους Εισαγγελικές Αρχές.
on-news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις