Η Ελλάδα βρίσκεται στο χείλος της κοινωνικής έκρηξης… Μετά τις μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις στην πλατεία Συντάγματος και τις εκδηλώσεις, τόσο κατά τη διάρκεια των παρελάσεων, όσο και τις φραστικές επιθέσεις σε πολιτικά πρόσωπα σε δημόσιους χώρους, κάποιοι κάνουν λόγο για έκρηξη πέρα από κάθε προηγούμενο…
Αξίζει να σημειωθεί ότι την κοινωνική έκρηξη την είχε άλλωστε…
προβλέψει ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ο οποίος παρήγγειλε θωρακισμένο αυτοκίνητο για τον υπουργό Οικονομικών, συνολικής αξίας περίπου 700.000 ευρώ, όπως άλλωστε είχε δημοσιεύσει η “prionokordela.gr” και ποτέ δεν διαψεύστηκε από επίσημα χείλη.
Στη σκιά της κοινωνικής οργής που εκδηλώνεται πλέον με κάθε τρόπο, τον περασμένο Φεβρουάριο πραγματοποιήθηκε σε στρατόπεδο του Κιλκίς η στρατιωτική άσκηση «ΚΑΛΛΙΜΑΧΟΣ» από την 71η Aερομεταφερόμενη Tαξιαρχία.
Σύμφωνα με το σενάριο της άσκησης (διάρκειας περίπου μίας ώρας), η ταξιαρχία έπρεπε να “εξουδετερώσει” και οργισμένους διαδηλωτές!
Όπως μπορείτε να δείτε χαρακτηριστικά στο βίντεο που ακολουθεί, η συγκεκριμένη ταξιαρχία δέχεται την “επίθεση” από διαδηλωτές και επιχειρεί να τους καταστείλει.
Η 71 Α/Μ ΤΑΞ συμμετέχει στη Δύναμη Ταχείας Αντίδρασης (NRF) του ΝΑΤΟ, στη Ταξιαρχία Νοτιανατολικής Ευρώπης (SEEBRIE), αλλά και στο Σχηματισμό Μάχης HELBROC, την οποία αποτελούν η Ελλάδα, η Βουλγαρία, η Ρουμανία και η Κύπρος. Ως Σχηματισμός Μάχης μπορεί να φέρει σε πέρας ένα ευρύ φάσμα αποστολών, όπως επιχειρήσεις εκκένωσης πλήθους, παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας, αποτροπή σύγκρουσης, αλλά και διαχωρισμό αντιμαχομένων πλευρών.
Η δημιουργία των Ευέλικτων Ταχυκίνητων Στρατιωτικών Τμημάτων αποφασίστηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ οι δυνάμεις αυτές θα πρέπει να έχουν δυνατότητα εκτέλεσης επιχειρήσεων για διάρκεια 30 έως 120 ημερών.
Όσοι θεωρούν ότι σε περίπτωση λαϊκής εξέγερσης, ως απόρροια της οικονομικής κρίσης, θα “χρησιμοποιήσουν” τον ελληνικό στρατό για να καταστείλουν την “επανάσταση”, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι ο Στρατός “αντιμετώπισε” τον ελληνικό λαό στους δρόμους άλλες εποχές και με άλλα καθεστώτα…
Δείτε και το ρεπορτάζ του τοπικού τηλεοπτικού σταθμού Κιλκίς…

prionokordela.gr