Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Ψήφο εμπιστοσύνης θα ζητήσει και ο Μπερλουσκόνι!

Ψήφο εμπιστοσύνης θα ζητήσει και ο Μπερλουσκόνι!Ο Ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι ανήγγειλε στους εταίρους του πως σκοπεύει να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης για να προχωρήσει στην εφαρμογή των μέτρων που ενέκρινε εχθές το υπουργικό συμβούλιο τη στιγμή που  στη σύνοδο των G20 εξετάζεται η πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας απο την Ευροζώνη καθώς και οι τρόποι για να περιοριστεί το ενδεχόμενο κρίσης στην Ιταλία.
Το Reuters αναφέρει πως ο Καβαλιέρε εκμυστηριεύτηκε στους εταίρους του πως η ψήφος εμπιστοσύνης θα λάβει χώρα μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες και πως τα μέτρα θα εφαρμοστούν το ταχύτερο δυνατό.
Όπως μεταδίδει το Reuters ανώτατος Ευρωπαϊκός αξιωματούχος ισχυρίζεται πως οι ηγέτες της ΕΕ, ο Μπαράκ Ομπάμα και οι ηγέτες της Κίνας και της Ιαπωνιας συζητούν επίσης τις επιπτώσεις που θα έχει η ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας απο την Ευρωζώνη.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του εν λόγο αξιωμαρούχου: «Στο ελληνικό  θέμα πρέπει να εξεταστούν όλα τα σενάρια και η ζώνη του ευρώ εσωτερικά να αποτιμήσει το κόστος πλήρους χρεοκοπίας. Ελπίζουμε να μη φτάσουμε σε αυτό το σημείο», ο οποίος συμπλήρωσε πως «εκτίμηση του G20 είναι ότι η αναστάτωση στις αγορές θα συνεχιστεί για κάποιο χρονικό διάστημα, ακόμα κι αν η Ελλάδα παραμείνει στην Ευρωζώνη».
Συγχρώνως, οι ηγέτες της Ευρωζώνης συζητούν την αντιμετώπιση του κινδύνου η Ιταλία να παραδωθεί στην κρίση.

tsantiri.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις