Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Φεύγουν οι διπλωμάτες της Βρετανίας απο το Ιραν

Αποσύρει το διπλωματικό της προσωπικό από το Ιράν η Βρετανία, μετά τα έκτροπα που σημειώθηκαν την Τρίτη στην πρεσβεία της στην Τεχεράνη. Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το BBC, ήδη η πρώτη ομάδα των διπλωματών βρίσκεται στο αεροδρόμιο της ιρανικής πρωτεύουσας με προορισμό το....Ντουμπάι. Το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι μία ομάδα διπλωματών εγκαταλείπει τη χώρα για λόγους ασφαλείας, χωρίς να επιβεβαιώσει ότι από τη χώρα φεύγουν όλοι οι διπλωματικοί του υπάλληλοι, όπως είχε γίνει γνωστό νωρίτερα.

Την Τρίτη νεαροί εισέβαλαν σε κτήρια της πρεσβείας, μετά την έγκριση από το Συμβούλιο των Φρουρών της απόφασης της βουλής του Ιράν, η οποία καλεί την κυβέρνηση να απελάσει το Βρετανό πρέσβη σε αντίποινα για τις κυρώσεις του Λονδίνου.

Η διαδήλωση πραγματοποιήθηκε σε ένδειξη διαμαρτυρίας μετά την απόφαση του Λονδίνου να διακόψει όλες τις χρηματοοικονομικές σχέσεις και συναλλαγές με ιρανικές τράπεζες, λόγω της πιθανής ανάμιξής τους στο αμφιλεγόμενο ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα.

«Εξωφρενική και ανεύθυνη» χαρακτήρισε την επίθεση ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον και σημείωσε ότι το Ιράν αντιμετωπίζει σοβαρές κυρώσεις για την αδυναμία του να προστατέψει το προσωπικό της πρεσβείας.

Ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ουίλιαμ Χέιγκ επέρριψε ευθύνες στην ιρανική κυβέρνηση για την αποτυχία της να προστατεύσει το συγκρότημα, εξέφρασε την έντονη διαμαρτυρία του για τα επεισόδια και προειδοποίησε ότι θα υπάρξουν και άλλες σοβαρότερες συνέπειες.

trelokouneli.gr

Eυχαριστούμε για την επίσκεψή σου στον ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ.
Μας βοηθάς αν κάνεις ένα κλικ  στις διαφημίσεις της σελίδας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις