Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

Μια πίτα με θεσσαλικές ρίζες

Δοκιμάστε την συνταγή για Μαμαλίγκα

Εκτέλεση

Σπάμε τα αυγά σε ένα μπολ και τα χτυπάμε μαζί με το γιαούρτι.

Προσθέτουμε αλατοπίπερο, ένα ποτήρι νερό και ανακατεύουμε.

Στη συνέχεια ρίχνουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Υλικά
Μισό κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

250 γραμμάρια πρόβειο γιαούρτι

Μισό κιλό σκληρό γίδινο τυρί Rαψάνης ή φέτα σκληρή

4 αυγά

Λίγο αλάτι

Λίγο πιπέρι

1 ποτήρι νερό

Μόλις χυλώσει, ρίχνουμε και τα τρίμματα του τυριού.

Στρώνουμε το χυλό σε αλευρωμένο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 250 βαθμούς μέχρι να ροδίσει η πίτα μας.

sidagi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις