Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

Ο καιρός μέχρι και την Δευτέρα - Πολικές θερμοκρασίες την Πρωτοχρονιά

 
 

Τσουχτερό το κρύο τις επόμενες μέρες, ακόμη και -7 βαθμούς η θερμοκρασία

Ο παλιός ο χρόνος μας αφήνει με τον καιρό να χαλάει! Βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους έντονες αναμένονται στα δυτικά και νότια, χιόνια περιμένουμε στα ορεινά. Ο παγετός το πρωί και το βράδυ παραμονεύει, γι' αυτό οι μετεωρολόγοι παρακαλούν τους πολίτες να είναι πολύ προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους.

Τις επόμενες μέρες το κρύο αναμένεται να γίνει πιο... τσουχτερό και ο υδράργυρος θα φτάσει αρκετά κάτω από το μηδέν!

Για την ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ


Η μέρα θα ξεκινήσει με τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές οι οποίες κυρίως στο ανατολικό Αιγαίο θα είναι ισχυρές. Χιόνια θα πέσουν σε όλα τα ορεινά της χώρας καθώς και σε ημιορεινές περιοχές από 400 με 500 μέτρα υψόμετρο και πάνω στη δυτική Μακεδονία και την Ηπειρο. Τα φαινόμενα σιγά - σιγά από το απόγευμα και τα δυτικά θα αρχίσουν να εξασθενούν ενώ στα βορειοδυτικά τα φαινόμενα μέσα στη νύχτα θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και κεντρικά και βόρειοι 4 με 6 μποφόρ και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ ενώ στις νοτιότερες περιοχές θα είναι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ αλλά από το απόγευμα θα γυρίσουν βόρειοι και θα φτάσουν τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε περαιτέρω πτώση θα κυμανθεί στα βόρεια απο
-6 εώς 6 βαθμούς, στα κεντρικά από -2 εως 15 βαθμούς και στα νησιά από 14 εως 16 βαθμούς.

ΑΤΤΙΚΗ
Περιμένουμε συννεφιά με λίγη βροχή τα ξημερώματα του Σαββάτου, βοριάδες 5 με 6 μποφόρ κυρίως στον Ευβοϊκό και θερμοκρασία από 3 εώς 12 βαθμούς κελσίου.
ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΝΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ

Ενώ θα υπάρχει συννεφιά και λίγες βροχές στη βόρεια Κρήτη όπου θα έχουμε και τα τελευταία χιόνια στα βουνά της βόρειας Κρήτης στην υπόλοιπη χώρα περιμένουμε λιακάδα αλλά με πολύ παγωνιά. Οι άνεμοι θα πνέουν σε όλη τη χώρα από βόρειες διευθύνσεις που θα φτάσουν στο Αιγαίο τοπικά τα 7 μποφόρ με μικρή εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία σε ακομη πιο χαμηλά επίπεδα κυρίως στα ανατολικά θα κυμανθεί στα βόρεια από -7 εως 7 βαθμούς, στα κεντρικά από -3 εως 13 βαθμούς και στα νησιά από 12 εώς 14 βαθμούς ενώ παγετός θα σημειωθεί το πρωί κυρίως στη βόρεια Ελλάδα.

ΑΤΤΙΚΗ
Περιμένουμε λίγες συννεφιές το πρωί και λιακάδα μετά, βοριάδες μέχρι 6 μποφόρ και τοπικά στον Ευβοικό 7 μποφόρ και θερμοκρασία από 2 εως 11 βαθμούς κελσίου.

ΔΕΥΤΕΡΑ
Τη δεύτερη μέρα του νέου χρόνου περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό και μόνο στη βόρεια Κρήτη θα υπάρχουν λίγες συννεφιές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ στο νότιο Αιγαίο όμως θα φτάσουν τα 6 και τοπικά τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο μέσα στην ημέρα στο Ιόνιο και στα ηπειρωτικά αλλά με παγετό το βράδυ στα ηπειρωτικά θα κυμανθεί στα βόρεια από -7 εώς 7 βαθμούς, στα κεντρικά από
-4 εως 13 βαθμούς και στα νησιά και την Κρήτη από 12 εως 14 με 15 βαθμούς κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Λιακάδα περιμένουμε σε όλο τον νομό η θερμοκρασία όμως θα κυμανθεί από 2 εώς 12 βαθμούς αφού οι βοριάδες που θα φτάσουν τα 4 με 5 μποφόρ δε θα την αφήσουν να ανέβει περισσότερο.

Κλείνοντας ο μετεωρολόγος Τάσος Αρνιακός δήλωσε στο Newsit "σας εύχομαι οτι καλύτερο για το 2012 με υγεία, δουλειά και επιτυχίες και δημιουργικότητα που τόσο χρειάζεται η Ελλάδα μας και ο καθένας μας ξεχωριστά. Καλή χρονιά, καλύτερη από το 2011".
Τρίτη 03-01-2012

Καιρός: λίγες νεφώσεις οι οποίες από το μεσημέρι στα δυτικά θα αυξηθούν.
Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στα πελάγη 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε άνοδο.

newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις