Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

“Μπήκαν στο Σύνταγμα, μαζί με 25 ακόμη πολίτες”

Το δρομολόγιο της βόμβας που κατέληξε στο τελευταίο βαγόνι του συρμού του μετρό στο σταθμό του Αιγάλεω και τους «μεταφορείς» του μηχανισμού στην πράσινη σακούλα προσπαθούν να αποκωδικοποιήσουν οι αστυνομικοί, παρακολουθώντας όλα τα βίντεο που κατέγραψαν οι δεκάδες κάμερες στις αποβάθρες του μετρό...



«Θεωρούνται δύο πράγματα δεδομένα και πάνω σε αυτά στηρίζουμε την έρευνα. Πρώτον ότι τη μεταφορά την έκαναν δύο άτομα και δεύτερον ότι ήταν νεαρής ηλικίας. Παράλληλα, ντυμένα με σκούρα συνηθισμένα ρούχα προκειμένου να μην γίνονται στόχος» τονίζει αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ και προσθέτει «Από την κάμερα του σταθμού του Αιγάλεω, επικεντρωνόμαστε σε δύο νεαρούς που αποβιβάζονται μαζί με περίπου 25 άτομα, χωρίς όμως να διακρίνονται τα χαρακτηριστικά τους».


Απόλυτα έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν πως την προσοχή των αστυνομικών της Αντιτρομοκρατικής στα βίντεο που μέχρι στιγμής έχουν εξετάσει, επικεντρώνεται σε δύο άτομα νεαρής ηλικίας που επιβιβάζονται από το σταθμό του μετρό του Συντάγματος στο συρμό. Όμως και σε αυτή την περίπτωση δεν διακρίνονται πρόσωπα και έτσι είναι δύσκολη η διαδικασία αναγνώρισης και ταυτοποίησης.


Παράλληλα, οι αστυνομικοί ερευνούν πως οι δύο μεταφορείς έφυγαν από το συρμό του μετρό στο Αιγάλεω. Εκτιμάται ότι στην είσοδο του σταθμού τους περίμεναν μοτοσικλετιστές που αποτελούσαν και την ομάδα υποστήριξης οι οποίοι εξαφανίστηκαν προς άγνωστη κατεύθυνση.


Τα τηλεφωνήματα στα κανάλια και οι δύο καταζητούμενοι


Έμπειρος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ υποστηρίζει ότι δύσκολα πίσω από την επίθεση να κρύβεται η υποτιθέμενη νέα οργάνωση «Αντάρτικο Πόλεων». «Είναι δυσανάλογο το χτύπημα και η επικινδυνότητα, με τον τρόπο ανάληψης ευθύνης. Σε αυτές τις περιπτώσεις ακολουθεί προκήρυξη αναλυτική όπου περιγράφονται με κάθε λεπτομέρεια το επιχειρησιακό σχέδιο αλλά και οι λόγοι που οδήγησαν σε ένα τόσο εντυπωσιακό χτύπημα» λέει ο αστυνομικός και προσθέτει «Συνεπώς το αξιολογούμε ως μη σοβαρό».


Την ίδια ώρα, έρχεται και πάλι στην επιφάνεια το σενάριο που έχει να κάνει με δύο καταζητούμενα πρόσωπα για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς».


Πρόκειται για έναν 23χρονο φοιτητή από τα βόρεια προάστια που συνελήφθη το Φεβρουάριο του 2011 καθώς σημάδευε με τόξο τη βουλή αλλά και έναν συνομήλικο του που είχε συμμετάσχει πριν από ενάμισι χρόνο σε συμπλοκή αστυνομικών με τρομοκράτες στην Πεύκη. Το σενάριο θέλει οι δύο καταζητούμενοι και άλλα νέα πρόσωπα να δημιούργησαν έναν νέο πυρήνα και αυτή να ήταν η πρώτη απόπειρα χτυπήματος.


Μέχρι στιγμής η εξέταση των αποτυπωμάτων δεν έχει επιφέρει τα αναμενόμενα καθώς μέχρι στιγμής δεν ταυτίζεται με κάποιο γνωστό στην Αστυνομία πρόσωπο ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται και ο έλεγχος DNA για την ταυτοποίηση γενετικού υλικού. Κάτι, που όπως λένε οι αξιωματικοί της Ασφάλειας θα κρατήσει αρκετό καιρό.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις