Είναι απίστευτο αλλά είναι μια πραγματικότητα. Το «παλάτι» που φτιάχτηκε με χρήματα του Ελληνικού Λαού και εγκαινιάστηκε πριν 2 χρόνια , για να φιλοξενεί ηλικιωμένους και άπορους, παραμένει κλειστό εν μέσω σφοδρής κακοκαιρίας στην Αθήνα , όπου εκατοντάδες άστεγοι συμπολίτες μας αναζητούν λίγη ζεστασιά!
Πρόκειται για κτήριο δυναμικότητας 60 κλινών...
που βρίσκεται στο 221 της οδού Πατησίων, στο κέντρο Αθήνας και το οποίο ενώ εγκαινιάσθηκε από τον Νικήτα Κακλαμάνη στις 23 Σεπτεμβρίου του 2010, αυτή την στιγμή παραμένει ερμητικά κλειστό!
Σύμφωνα πάντως με τον πρόεδρο του ΚΥΑΔΑ Γιώργο Αποστολόπουλο «το κτήριο μπορεί να εγκαινιάσθηκε από το 2010, ως σήμερα όμως δεν έχει γίνει η επίσημη παραλαβή από τις υπηρεσίες του Δήμου αφού δεν έχουν ολοκληρωθεί όλες οι απαιτούμενες εργασίες από τους εργολάβους του έργου».
Η παράταξη του Νικήτα Κακλαμάνη εξέδωσε ανακοίνωση για το θέμα με το οποίο κάνει σφοδρή επίθεση στο Γιώργο Καμίνη .Αναλυτικά η ανακοίνωση λέει:
«Στο γιγαντιαίο πρόγραμμα κοινωνικής πρόνοιας, που εκπονήθηκε και υλοποιήθηκε από την προηγούμενη δημοτική αρχή του Νικήτα Κακλαμάνη, εντάχθηκε και το «Ξενοδοχείο των Φτωχών».
Αξιοποιώντας το κληροδότημα της υπέροχης Ελληνίδας, Λένας Παντελίδου, αφού ολοκληρώθηκαν οι απαραίτητες γραφειοκρατικές διαδικασίες, το πεπαλαιωμένο κτίριο της οδού Πατησίων 221 ανακατασκευάσθηκε, εκ βάθρων, εντός ενός εξαμήνου (Απρίλιος-Σεπτέμβριος 2010).
Εγκαινιάσθηκε, στις 21 Σεπτεμβρίου 2010, για να καλύψει τις υπεραυξημένες και πιεστικές ανάγκες, ιδιαιτέρως των υπερήλικων συνανθρώπων μας που βρίσκονται στο δρόμο.
Με χορηγίες ιδιωτών καλύφθηκε ο πλούσιος ξενοδοχειακός εξοπλισμός (κλίνες, είδη ιματιοθήκης, σερβίτσια, ηλεκτρολογικά, τραπεζοκαθίσματα κ.λπ.) και παραδόθηκε το σύνολο των δωματίων προς χρήση.
Στο πλαίσιο του προγράμματος προσέλκυσης χορηγιών, το κτίριο επισκέφθηκαν εκπρόσωποι αρχών, εκατοντάδες συμπολίτες μας και το σύνολο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.
Εργασίες, όπως σύνδεση φωταερίου (δίκτυο ψύξης-θέρμανσης), εγκατάσταση τηλεφωνικού κέντρου και αλεξικέραυνου, ΔΕΝ είναι απαγορευτικές για την εγκατάσταση άστεγων συνανθρώπων μας, που ζουν σε συνθήκες αθλιότητας.
Το «Ξενοδοχείο των Φτωχών», εξάλλου, λειτούργησε κανονικά, στεγάζοντας υπερηλίκους και στελεχωμένο με προσωπικό, από τα τέλη Ιουνίου μέχρι περίπου τα μέσα Αυγούστου 2011 (δημαρχία Γ. Καμίνη), όταν και πάλι, για αδικαιολόγητες αιτίες, έκλεισε τις πόρτες του. Κατόπιν τούτων, ο καθένας μπορεί να κρίνει γιατί παραμένει κλειστή και ανεκμετάλλευτη η πρωτοπόρος αυτή κοινωνική δομή, επί 14 ολόκληρους μήνες και δη τις κρύες νύκτες του χειμώνα.»
ΠΗΓΗ
Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ!
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
.
Δημοφιλείς αναρτήσεις
-
Η συγκεκριμένη καταγγελία υπεβλήθη τον Ιανουάριο του 2015
-
Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο μετά τη χθεσινή πρόβα του «The Voice of Greece» – Ακυρώνονται οι επαγγελματικές της υποχρεώσεις
-
Η βιταμίνη D (αλφακαλσιδόλη , ή D2 – εργοκαλσιφερόλη, ή D3 – χοληκαλσιφερόλη) είναι μια λιποδιαλυτή βιταμίνη που βοηθά το σώμα να απορροφή...
-
Τα κονδυλώματα (μυρμηγκιές), τα οποία είναι καλοήθεις δερματικές βλάβες προκαλούνται από τον ιό των ανθρώπινων θηλωμάτων (HPV).
-
Ουκρανός δημοσιογράφος έμεινε άναυδος, όταν κατέγραψε με την κάμερα του κινητού του ένα σημείο από την πόλη Κονσταντινόβκα, εκεί όπου διεξ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου