Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

TSIMITSANGAS ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΡΗΣΤΟ

Η ΜΕΞΙΚΑΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ!


Αν δεν αγοράσετε πίτες τορτίγιας τότε μπορεί να έχετε φύλλο χωριάτικο…
Για 4 άτομα εώς 6 άτομα.

Συστατικά:
Μισό κιλό κρέας της αρεσκείας σας… (χοιρινό, κοτόπουλο, μοσχάρι σε μικρά κομματάκια μέγεθος καρυδιού ή κιμάς ) μπορείτε αντί για όλα αυτά να βάλετε κάποιο φιλέτο ψαριού!
3 πιπεριές διαφορετικό χρώμα η κάθε μια!
1 κρεμμύδι ξερό
2 με 3 σκελίδες σκόρδο
1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
1 ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Τυρί τριμμένο που λιώνει μίξη! (διάφορα τυριά…
Αν βάλεις Γκούντα και ένταμ τότε είναι ένας καλός συνδυασμός.
Πιπέρι ή ταμπάκο της αρεσκείας σας… αν θέλετε δεν βάζετε!
Χωριάτικο φύλλο.
½ φάκελο Ρύζι μπασμάτι
Για την σος: ένα κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό και σε ποσότητα το 1/3 αυτού κρέμα γάλακτος, αλάτι 1/3 κουταλιού του γλυκού, λίγο πιπέρι λευκό.
Ξανακατέβετε τα υλικά της σος όλα μαζί μέχρι να ομογενοποιηθούν.. την βάζετε στο ψυγείο!
Εκτέλεση συνταγής:
Ψιλοκόβουμε τις πιπεριές, το σκόρδο και το κρεμμύδι. Τα σοτάρουμε σε τηγάνι και βάζουμε το αλάτι και το πιπέρι που θέλουμε! Αφού ροδίσουν προσθέτουμε το κρέας και αφού σοταριστούν (αν θέλουμε σβήνουμε με κρασί κόκκινο ) όλα μαζί ρίχνουμε νερό ώστε να βράσει το κρέας για μισή ώρα!
Τέλος αφαιρούμε από την φωτιά το τηγάνι και παίρνουμε όλα τα υλικά μαζί από μέσα σουρώνοντας τα ώστε να κρατήσουμε τα υγρό μέρος του σε ένα κατσαρόλι… προσθέτουμε νερό και βάζουμε να βράσει το ρύζι μας… σε σιγανή φωτιά ώστε να γίνει ένα ωραίο ριζότο!
Στον πάγκο μας ανοίγουμε το φύλλο μας και το κόβουμε τετράγωνα 20cm x 20cm
Παίρνουμε ένα φύλλο και βάζουμε τυρί στο κέντρο του, βάζουμε το υλικό που βγάλαμε από το τηγάνι 2 με τρις κουταλιές της σούπας. Διπλώνουμε το φύλλο κλίνοντας το σε σχήμα τετραγώνου φακέλου! Το τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί. Γεμίζουμε το ταψί μας! Με φάκελους και το βάζουμε στον φούρνο στους 180 για 30 λεπτά!
Στήσιμο πιάτου:
Βάζουμε σε πιάτο ρηχό ένα φάκελο, δυο κουταλιές ρύζι, και σος!
Το πιάτο μας είναι έτοιμο να το προσφέρουμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις