Συνταγή για 4 άτομα
Υλικά:
1 μεγάλη συναγρίδα περίπου 1½ κιλό
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι σε ροδέλες,
1 λεμόνι σε λεπτές ροδέλες,...
4 ώριμες ντομάτες σε τέταρτα,
4 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο,
1/2 φλιτζάνι άσπρο, ξηρό κρασί,
1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο,
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180οC.
Αλατοπιπερώνουμε το ψάρι και γεμίζουμε την κοιλιά του με το μισό μαϊντανό και τις μισές φέτες λεμονιού. Απλώνουμε το υπόλοιπο λεμόνι, το κρεμμύδι και το σκόρδο στον πάτο ενός ταψιού σε μια στρώση και τοποθετούμε τη συναγριδα από πάνω.
Βάζουμε γύρω-γύρω από το ψάρι τις ντομάτες και αλατοπιπερώνουμε. Περιχύνουμε τα υλικά στο ταψί με το ελαιόλαδο και το κρασί.
Ψήνουμε την συναγριδα στο φουρνο για περίπου 20-25 λεπτά μέχρι να είναι έτοιμο το ψάρι μας. Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και αφήνουμε να σταθεί το φαγητό για 5-6 λεπτά πριν το σερβίρουμε.
Σερβίρετε την συναγρίδα απευθείας από το ταψί, πασπαλισμένη με τον υπόλοιπο ψιλοκομμένο μαϊντανό. Για επιδόρπιο επιλέξτε ένα ωραίο κεικ. Καλή Όρεξη!
Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ!
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
.
Δημοφιλείς αναρτήσεις
-
Οικογενειακή μπίζνα είχε στήσει ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης στην Κρήτη, που πιάστηκε στη «φάκα» του ελληνικού FBI για το «πάρτι» ...
-
Όσο κι αν προσπαθήσει κανείς να το δει ψύχραιμα, υπάρχει ένα σημείο όπου η λογική σταματά να συνεργάζεται.
-
Δραματική εξέλιξη πήρε η υπόθεση του ξυλοδαρμού ορθοπαιδικού γιατρού από 45χρονο ασθενή - μποξέρ στο νοσοκομείο του Αιγίου, καθώς ο ασθενής...
-
Αυτοψία στο χώρο της εγκατάστασης των επτά πρώτων «έξυπνων» καμερών παρακολούθησης κυκλοφορίας, στη συμβολή των Λεωφόρων Ποσειδώνος και Αλ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου