Περιγραφή
Κορμός με σοκολάτα, μακεδονικό χαλβά και ξηρούς καρπούς
Τι χρειαζόμαστε:
500 γρ μακεδονικό χαλβά
250 γρ σοκολάτα κουβερτούρα
60 ml ελαιόλαδο
ξύσμα από ένα μεγάλο πορτοκάλι
1 κουταλάκι κανέλα
1 φλυτζάνι ξηρούς καρπούς (αμύγδαλα, καρύδια, φουντούκια)
σουσάμι
Πως το κάνουμε:..
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπαιν μαρί
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το ξύσμα πορτοκαλιού και την κανέλα στη σοκολάτα
Κόβουμε το χαλβά σε κυβάκια και μαζί με τους ξηρούς καρπούς, τα προσθέτουμε στο μείγμα της σοκολάτας
Ανακατεύουμε αργά για να μη λιώσει ο χαλβάς
Απλώνουμε το μείγμα σε λαδόκολλα και σχηματίζουμε τον κορμό
Βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες εώς ότου σταθεροποιηθεί
Τυλίγουμε τον κορμό με σουσάμι
Λίγα μυστικά ακόμα
Οι ξηροί καρποί και το σουσάμι μπαίνουν κατά προτίμηση.
Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και χαλβά σε διάφορες γεύσεις.
πηγη
Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ!
Τρίτη 6 Μαρτίου 2012
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
.
Δημοφιλείς αναρτήσεις
-
Οικογενειακή μπίζνα είχε στήσει ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης στην Κρήτη, που πιάστηκε στη «φάκα» του ελληνικού FBI για το «πάρτι» ...
-
Ο Πίτερ Γκριν (Peter Greene) , ο ηθοποιός που έγινε γνωστός ενσαρκώνοντας επιτυχημένα ρόλους κακών και εγκληματιών —με πιο χαρακτηριστι...
-
Δραματική εξέλιξη πήρε η υπόθεση του ξυλοδαρμού ορθοπαιδικού γιατρού από 45χρονο ασθενή - μποξέρ στο νοσοκομείο του Αιγίου, καθώς ο ασθενής...
-
Όσο κι αν προσπαθήσει κανείς να το δει ψύχραιμα, υπάρχει ένα σημείο όπου η λογική σταματά να συνεργάζεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου