Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Δήλωση Ι. Κοντούλη μετά από τη σημερινή συνάντηση με την ΚΕΔΕ στην Κουμουνδούρου

Μετά τη συνάντηση σήμερα, με τον πρόεδρο και τους εκπροσώπους της ΚΕΔΕ στα γραφεία της Πλ. Κουμουνδούρου, η επικεφαλής της εκλογικής εκστρατείας των Οικολόγων Πράσινων, Ιωάννα Κοντούλη, δήλωσε:


«Σήμερα είχαμε τη χαρά να συναντηθούμε με το προεδρείο της Κ.Ε.Δ.Ε και πραγματικά διαπιστώσαμε ότι....
μοιραζόμαστε αρκετούς κοινούς στόχους. Συμφωνήσαμε οτι στη σημερινή συγκυρία θα πρέπει οι Δήμοι να σταθούν δίπλα στους πολίτες, με ευαισθησίες περιβαλλοντικές, κοινωνικές και πολιτισμικές.


Σήμερα που μειώνεται η αγοραστική δύναμη των πολιτών, η υπεράσπιση των συλλογικών αγαθών είναι θέμα προτεραιότητας για τους Οικολόγους Πράσινους και η Αυτοδιοίκηση έχει να παίξει σημαντικό ρόλο απέναντι σ’ αυτό».


Πιο αναλυτικά, οι Οικολόγοι Πράσινοι κατέστησαν σαφές ότι αντιλαμβάνονται και συνεπικουρούν τον αγώνα της Κ.Ε.Δ.Ε. να κοινωνήσει σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας τη ζοφερή οικονομική κατάσταση που βιώνουν σήμερα οι Δήμοι.


Απέναντι στα δυσεπίλυτα προβλήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης οι Οικολόγοι Πράσινοι θέτουμε τις πράσινες προτάσεις μας οι οποίες επικεντρώνονται σε μια καθολική αλλαγή στην οικονομική διαχείριση και τους πόρους των Δήμων, με την κατοχύρωση της οικονομικής αυτοτέλειας τους από το Κράτος μέσω της εφαρμογής ενός αποκεντρωμένου φορολογικού συστήματος και την αναδιανομή ποσοστού των πόρων υπέρ των οικονομικά μειονεκτούντων Ο.Τ.Α.


Την Κ.Ε.Δ.Ε εκπροσώπησαν ο Πρόεδρός της Κώστας Ασκούνης (Δήμαρχος Καλλιθέας), ο Γενικός Διευθυντής Παναγιώτης Βασιλείου, και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Κ.Ε.Δ.Ε. Δημήτρης Μαραβέλιας (Δήμαρχος Χαϊδαρίου) και Κωνσταντίνος Καλλίρης (Δήμαρχος Ζωγράφου), ενώ από τους Οικολόγους Πράσινους εκτός από την κυρία Κοντούλη, συμμετείχαν ο Γιώργος Δημητρίου εκ μέρους της Εκτελεστικής Γραμματείας του Κόμματος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής Γιώργος Δημαράς, ο Δημοτικός Σύμβουλος Θεσσαλονίκης Χρήστος Μάτης, η συντονίστρια της Ομάδας Αυτοδιοίκησης Νάγια Παπαλιάκου και ο συνεργάτης Διονύσης Παππάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις