Η πρώτη δύσκολη νύχτα. Ακόμη δε μπορούν να πιστέψουν οι Ιταλοί το κακό που τους βρήκε. Οι μνήμες της Λ’ Ακουίλα «ξύπνησαν»: 7 νεκροί, 50 τραυματίες, σπίτια και ζωές κατεστραμμένες. Οι δήμαρχοι των κωμοπόλεων κοντά στη Φεράρα και τη Μόντενα άνοιξαν σχολεία και γυμναστήρια για να μπορέσουν να τους φιλοξενήσουν, αφού τα σπίτια τους εκκενώθηκαν γιατί πρέπει να γίνουν άμεσα έλεγχοι στατικότητας.
Σαν να μην έφταναν όλα τ’ άλλα, άρχισε να βρέχει και να κάνει κρύο. Την ίδια στιγμή, αυξάνεται ο κίνδυνος να καταρρεύσουν ετοιμόρροπα σπίτια, ενώ ορισμένοι επιτήδειοι προσπαθούν να εκμεταλλευθούν την κατάσταση.
Η Πολιτική Προστασία απηύθυνε έκκληση στους πολίτες που ζουν στην περιοχή κοντά στην Φεράρα να μην πιστέψουν όσους, χωρίς να ανήκουν σε κρατικές υπηρεσίες και οργανισμούς, τους καλούν επίμονα να πρέπει να βγουν από τα διαμερίσματά τους για εξακριβωθεί σε τι κατάσταση βρίσκονται. Στην πραγματικότητα, πρόκειται για κλέφτες!
Ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι επιστρέφει εσπευσμένα από την διάσκεψη του ΝΑΤΟ που διεξάγεται στο Σικάγο. Αύριο Τρίτη, το υπουργικό συμβούλιο αναμένεται να κηρύξει την περιοχή σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, για να μπορέσει να αντιμετωπισθούν με τον αποτελεσματικότερο δυνατό τρόπο τα τεράστια προβλήματα που προκάλεσε ο νέος ισχυρός σεισμός που έπληξε την Ιταλία.
ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ: REUTERS
newsit.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου