Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

BINTEO - Χανιά: Ελλείψεις προσωπικού στο νοσοκομείο - Τι γίνεται με τους εργαζόμενους του πρώην Ψυχιατρείου;


Τεράστιες διαστάσεις παίρνει το θέμα της έλλειψης προσωπικού στο Νοσοκομείο Χανίων.





Τα τελευταία χρόνια δεν γίνονται προσλήψεις οι οποίες σε συνδυασμό με τις συνταξιοδοτήσεις έχουν ως αποτέλεσμα να συσσωρεύονται μεγάλες άδειες και χρωστούμενα ρεπό......


Είναι χαρακτηριστικό πως στο τμήμα διατροφής τα χρωστούμενα ρεπό φτάνουν τα 480!

Σύμφωνα με νόμο που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ από την 1η Ιουλίου 2012 το θεραπευτήριο ψυχικών παθήσεων Χανίων έπαψε να λειτουργεί ως αυτόνομος οργανισμός και εντάχθηκε ως ψυχιατρικός τομέας του νοσοκομείου στο πλαίσιο των περικοπών που γίνονται και στον τομέα της υγείας.

Οι 200 περίπου εργαζόμενοι του πρώην ψυχιατρείου Χανίων είναι πλέον κομμάτι του νοσοκομείου αλλά μέχρι στιγμής η διοίκηση της οποίας είναι και ευθύνη σκέφτεται σε ποια τμήματα θα τους εντάξει.

Όπως καταγγέλλουν στη Nέα Tηλεόραση τραπεζοκόμοι του νοσοκομείου στον τομέα διατροφής οι ελλείψεις σε προσωπικό είναι τεράστιες.

Μάλιστα στις 20 του περασμένου Αυγούστου η αναπληρώτρια προισταμένη του τμήματος έστειλε έγγραφο στον διοικητή του ιδρύματος με το οποίο του γνωστοποίησε το πρόβλημα.

Δύο μήνες μετά και το πρόβλημα όχι απλώς συνεχίζεται αλλά ολοένα και μεγαλώνει. Αίσθηση και ερωτηματικά προκαλεί και η καταγγελία εργαζόμενης στο τμήμα διατροφής του νοσοκομείου ότι υπάλληλος ΥΕ έχει τοποθετηθεί σε θέση ΔΕ.

Ερωτηθείς ο διοικητής του νοσοκομείου Χανίων Χαράλαμπος Δουλγεράκης τόσο για το πως θα αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού στο τμήμα διατροφής όσο και για το αν ή όχι ευσταθεί η συγκεκριμένη καταγγελία αρνήθηκε να κάνει δηλώσεις.

Αυτό είναι μόλις ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα από τα εκατοντάδες του ελληνικού δημοσίου και στο νοσοκομείο Χανίων οι εργαζόμενοι όταν ακούν κάποιον να μιλά για σωστή αναδιάρθρωση της δημόσιας διοίκησης χαμογελούν...


Δείτε το video του neatv:

ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΟΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΣΟΥ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ

newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις