Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Η Δεύτερη παραδοχή του ΔΝΤ για το λάθος του με την Ελλάδα


Για δεύτερη φορά, το λάθος του στις προβλέψεις για την Ελλάδα παραδέχεται το ΔΝΤ. Πιο συγκεκριμένα, απαντώντας την Πέμπτη σε σχετική ερώτηση, ο εκπρόσωπος του.....
Ταμείου, Τζέρι Ράις, «ομολόγησε» ότι η έκθεση Μπλανσάρ, που κάνει λόγο για λάθος στο πρόγραμμα λιτότητας της χώρας μας, ισχύει.

Σε ερώτηση ότι «στις 3 Ιανουαρίου, ο Ολιβιέ Μπλανσάρ εξέδωσε έκθεση με τον Ντάνιελ Λι και, σύμφωνα με πολλά μέσα ενημέρωσης σε όλο τον κόσμο, αυτό που έγραψε είναι ένα καταπληκτικό mea culpa» και ότι «η εφημερίδα Washington Post υποστήριξε ότι κορυφαίος οικονομολόγος του ΔΝΤ αναγνώρισε ότι το Ταμείο τίναξε στον αέρα τις προβλέψεις του για την Ελλάδα και άλλες ευρωπαϊκές οικονομίες, επειδή δεν κατανόησαν πλήρως πως οι προσπάθειες λιτότητας της κυβέρνησης θα μπορούσαν να υπονομεύσουν την οικονομική ανάπτυξη. Μπορείτε να μας πείτε τη θέση του ΔΝΤ, επειδή ο κ. Μπλανσάρ είναι ο κορυφαίος οικονομολόγος εδώ στο ΔΝΤ;», ο κ. Ράις απάντησε στο δημοσιογράφο ως εξής: «Έχετε δίκιο».

Τόνισε δε, ότι τόσο ο κ. Μπλανσάρ όσο και η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, έχουν μιλήσει εκτενώς γι' αυτό το θέμα.

«Πρέπει να πάμε πίσω το 2010, που όλοι ήταν πολύ αισιόδοξοι στις προβλέψεις τους για την ανάκαμψη της Ελλάδας, αλλά δεν είχαν συνυπολογίσει την επίπτωση των μέτρων δημοσιονομικής προσαρμογής στη συρρίκνωση της οικονομικής δραστηριότητας και την πολιτική κρίση που επηρέασε την κατάσταση στην Ελλάδα και καθυστέρησε την υλοποίηση των διαρθρωτικών αλλαγών» υπογράμμισε.

Ο κ. Ράις πρόσθεσε ότι «όταν έγιναν φανερές οι συνθήκες και ήταν διαφορετικές, εμείς κινηθήκαμε όσο πιο γρήγορα μπορούσαμε. Ο δημοσιονομικός πολλαπλασιαστής είναι μόνο μια συνιστώσα για το πως αναλύεται σε κάθε χώρα».

«Είναι πολύ υγιές πράγμα που το ΔΝΤ και ο Ολιβιέ Μπλανσάρ ήταν απολύτως διαφανείς για το πώς έγινε αυτό, για το συνολικό πλαίσιο, κι αυτή είναι η βάση που θέλουμε να προχωρήσουμε. Επομένως, ο δημοσιονομικός πολλαπλασιαστής έχει προσαρμοστεί σε συνεχή βάση από το 2010» συμπλήρωσε.

Προαναγγέλοντας δε, την επιστροφή κλιμακίου της Τρόικας στην Αθήνα στα τέλη Φεβρουαρίου, ο κ. Ράις σημείωσε ότι οι εκπρόσωποι του ΔΝΤ, της ΕΕ και της ΕΚΤ θα παραμείνουν στην Αθήνα μέχρι τα μέσα Μαρτίου, για να εξετάσουν την πρόοδο όσον αφορά στην εφαρμογή των μέτρων και των διαρθρωτικών αλλαγών, λέγοντας παράλληλα ότι οι ελληνικές αρχές είναι δεσμευμένες για την υλοποίησή τους.


ΑΝ ΨΗΦΙΖΕΣ – ΤΙ ΘΑ ΨΗΦΙΖΕΣ? ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ



<div class="MsoNormal">
Ο παρλαπίπας κάνει την δική του δημοσκόπηση….

Στην δεξιά στήλη του Παρλαπίπα…</span>


<span style="font-size: large;">Μπορείς και εσύ εντελώς μυστικά να επιλέξεις μόνo μια φορά
το κόμμα που θες ή να επιλέξεις ( ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΩ – ΛΕΥΚΟ – ΑΛΛΟ ΚΟΜΜΑ) .
Σε ευχαριστούμε για την ψήφο σου!
ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΟΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΣΟΥ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ ΚΑΝΟΝΤΑΣ LIKE


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις