Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Με το δόρι και την Ασπίδα της Αθηνάς το Σχέδιο για τα Πανεπιστήμια


Παρουσιάστηκε λοιπόν σήμερα το Σχέδιο Αθηνά, ο εξορθολογισμός του Ακαδημαϊκού Χάρτη της Χώρας από τον Υπουργό Παιδείας κ. Κ. Αρβανιτόπουλο.
Στόχος είναι το....
 νοικοκύρεμα των Σχολών, η δημιουργία ανταγωνιστικών και βιώσιμων ιδρυμάτων, ώστε να μην παράγουμε πια άλλους άνεργους πτυχιούχους. Όπως σημείωσε και από το account του στο twitter ο Αρβανιτόπουλος: “Φτιάχνουμε μια πραγματική δημόσια δωρεάν παιδεία που θα παρέχει γνώση,δικαιώματα & θα σέβεται τον Ελληνα Φορολογούμενο”
 Είναι αλήθεια πως ο ακαδημαϊκός χάρτης της Ελλάδας αυτή τη στιγμή χαρακτηρίζεται από πανσπερμία και  κατακερματισμό γνωστικών αντικειμένων και επιστημών και ανεξάρτητα -απομονωμένα Τμήματα σε διαφορετικές πόλεις και κωμοπόλεις χωρίς να εντάσσονται σε Σχολές, χωρίς Διδακτικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό, με ελάχιστους φοιτητές και ακόμη λιγότερους αποφοίτους. Βασική καινοτομία είναι η ίδρυση ενός Ομόσπονδου Πανεπιστημίου στο οποίο εντάσσονται μέσα όλα τα Πανεπιστήμια, εκτός από το ΕΚΠΑ και το ΕΜΠ.  Όπως τόνισε ο Υπουργός: “Εισάγουμε το Ομόσπονδο Πανεπιστήμιο στην ελληνική τριτοβάθμια εκπαίδευση στα πρότυπα του Βρετανικού και Γαλλικού συστήματος. Εντάσσουμε το Οικονομικό, το Πάντειο, το Χαροκόπειο, το Γεωπονικό και το Πανεπιστήμιο Πειραιά στο Ομόσπονδο Πανεπιστήμιο «Αδαμάντιος Κοραής». Φέρει το όνομα του λαμπρότερου εκπροσώπου του Νεοελληνικού Διαφωτισμού, στον οποίο αποδίδεται και η εισαγωγή του όρου «Πανεπιστήμιο» στη νέα ελληνική γλώσσα. Το Ίδρυμα αυτό σχεδιάζουμε να αναδειχθεί σε κόμβο αριστείας, διαθέτοντας ποσοτικά και ποιοτικά χαρακτηριστικά συγκρίσιμα και ανταγωνιστικά με αυτά μεγάλων διεθνών Πανεπιστημίων (University of London).
Επίσης Ιδρύεται  το Ομόσπονδο Αττικό Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα στο οποίο εντάσσετε το ΤΕΙ Αθήνας, το ΤΕΙ Πειραιά και η ΑΣΠΑΙΤΕ.
Ενισχύεται το Διεθνές Πανεπιστήμιο στην Θεσσαλονίκη
Συγκεκριμένα
Από 40 Ιδρύματα – 24 Πανεπιστήμια & 16 ΤΕΙ – περιορίζονται σε 21 Πανεπιστήμια και 12 ΤΕΙ.
Η εκτίμηση είναι πως ο αρθιμός των εισακτέων θα μειωθεί στα ΤΕΙ και θα αυξηθεί στα ΑΕΙ της χώρας.
Είναι προφανώς πως ανάπτυξη δεν θα πετύχεις με τις επενδύσεις παγίων, με την ενίσχυση της επιχειρηματικότητα, ούτε ακόμα αν είχες δυνατότητα μαζικών προσλήψεων στο δημόσιο τομέα, αν αποτύχεις στην ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού. Ο πλούτος αυτής της χώρας είναι πρωτίστως οι άνθρωποι της.

Μέχρι σήμερα, σπαταλούμε ώρες, γνώση και κυρίως πόρους του κρατικού προϋπολογισμού και των ευρωπαϊκών επιδοτήσεων για την αντιμετώπιση της ανεργίας, την ώρα που πολλαπλάσια τη γεννούμε με το μηχανογραφικό δελτίο κάθε χρονιάς.

Όλες αυτές οι παθογένειες είναι καιρός να αλλάξουν.

Δεν μπορούμε να σπαταλάμε τα χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου για να λειτουργούν Πανεπιστήμια χωρίς Τμήματα, Τμήματα χωρίς Πανεπιστημιακούς και πολλές φορές χωρίς αποφοίτους. Και όλα αυτά αποκομμένα από την αναπτυξιακή πολιτική των ελληνικών Περιφερειών.


ΑΝ ΨΗΦΙΖΕΣ – ΤΙ ΘΑ ΨΗΦΙΖΕΣ? ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ

<div class="MsoNormal">
Ο παρλαπίπας κάνει την δική του δημοσκόπηση….
Στην δεξιά στήλη του Παρλαπίπα…</span>
<span style="font-size: large;">Μπορείς και εσύ εντελώς μυστικά να επιλέξεις μόνo μια φορά
το κόμμα που θες ή να επιλέξεις ( ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΩ – ΛΕΥΚΟ – ΑΛΛΟ ΚΟΜΜΑ) .
Σε ευχαριστούμε για την ψήφο σου!
ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΟΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΣΟΥ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ ΚΑΝΟΝΤΑΣ LIKE

http://olympia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις