Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Επιμένει η Citigroup για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ


Επιμένει στην πάγια θέση της για έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη η Citigroup, προβλέποντας μάλιστα ότι αυτό θα συμβεί κάποια στιγμή το 2014. 

Oπως αναφέρει ο capital, στο....
report για το Παγκόσμιο Οικονομικό Outlook ο οίκος σημειώνει πως παρά το γεγονός ότι τα επίσημα δημοσιονομικά στοιχεία του 2012 ήταν καλύτερα των αναμενόμενων και ελήφθησαν μέτρα ανακούφισης από το χρέος, το πιθανότερο είναι ότι η δημοσιονομική θέση της Ελλάδας παραμένει μη βιώσιμη. 

Η Citigroup αναμένει άλλη μία ραγδαία συρρίκνωση του ΑΕΠ της Ελλάδας το τρέχον έτος, με το λόγο χρέους προς ΑΕΠ να αυξάνεται κοντά στο 180% στα τέλη του 2013. 

Μόνο μια τεράστια διαγραφή του ελληνικού χρέους που κατέχει ο επίσημος τομέας θα μπορούσε να καταστήσει το φορτίο του χρέους βιώσιμο και πάλι, κατά την άποψη του οίκου. Επειδή ωστόσο θεωρεί πως κάτι τέτοιο είναι απίθανο να συμβεί εμμένει στην άποψη του για αποχώρηση της Ελλάδας από το ευρώ. Για το σκοπό των οικονομικών προβλέψεων, η Citi υποθέτει ότι αυτό θα συμβεί το 2014, γεγονός που αντικατοπτρίζεται στις προβλέψεις της για μεγάλη μείωση της εγχώριας δαπάνης και άνοδο του πληθωρισμού το 2014.

Επιμέλεια: Χρήστος Μαζάνης


ΚΛΙΚΑΡΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕ FOLLOW ΣΤΟΝ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ


ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΟΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΣΟΥ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ ΚΑΝΟΝΤΑΣ LIKE


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις