Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

Μπισκότα με λεμόνι

DSC_00612-300x199

Υλικά

100 ml νερό
2 κ.σ. αλεύρι λιναρόσπορου*
600 γρ. αλεύρι χωρίς γλουτένη*
1 κ.γ. µπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. µαγειρική σόδα
1 / 4 κ.γ. αλάτι
230 ml ελαιόλαδο
240 ml γάλα καρύδας
180 γρ. ζάχαρη
150 γρ. ζάχαρη καστανή
1 κ.σ. εκχύλισµα λεµονιού
Τριµµένο ξύσµα από τη φλούδα ενός µεγάλου λεµονιού

Εκτέλεση Συνταγής

Σε ένα µικρό µπολ βάζουμε το νερό και το αλεύρι λιναρόσπορου και το αφήνουμε να φουσκώσει για 3΄-5΄. Σε ένα µεγάλο µπολ βάζουμε το αλεύρι χωρίς γλουτένη, το µπέικιν πάουντερ και τη σόδα κι ανακατέβουμε καλά µε ένα κουτάλι.Βάζουμε στον κάδο του µίξερ τη ζάχαρη µε το γάλα καρύδας και τα χτυπάμε µε σύρµα (εξάρτηµα του µίξερ) σε µεσαία ταχύτητα για 5΄. Προσθέτουμε το εκχύλισµα λεµονιού, το ξύσµα λεµονιού και το µείγµα από αλεύρι λιναρόσπορου και χτυπάμε ξανά, µέχρι το µείγµα να αφρατέψει και να έχει οµογενοποιηθεί εντελώς. Προσθέτουμε το µείγµα από αλεύρι χωρίς γλουτένη, το µπέικιν πάουντερ και τη σόδα και ανακατέβουμε σε δυνατή ταχύτητα, µέχρι να γίνουν ελαστική και αφράτη ζύµη. Με ένα κουτάλι παίρνουμε µικρές µπάλες ζύµης και τις απλώνουμε πάνω στα 2 ταψιά που έχουμε καλύψει νωρίτερα µε λαδόκολα. Ψήνουμε τα µπισκότα για 14΄ στην προτελευταία σχάρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 °C στις αντιστάσεις πάνω κάτω . Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν για 10΄.Τα ξεκολλάμε από τη λαδόκολα και τα αφήνουμε µέχρι να κρυώσουν εντελώς.Τα αποθηκεύουμε σε ένα αεροστεγές σκεύος, σε θερµοκρασία δωµατίου.
tips συνταγής:
1) *Θα τα βρείτε σε καταστήµατα που πουλάνε βιολογικά προϊόντα.
2) Γίνονται 24 μπισκότα.
Βρείτε πολλές ακόμη συνταγές στο: foodrevolution.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις