Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

Χταπόδι ξυδάτο

Χταπόδι ξιδάτο 

Υλικά

500 γρ χταπόδι φρέσκο ή καλής ποιότητας κατεψυγμένο
1 κρεμμύδι
1 καρότο
1 κλωναράκι σέλινο
1/4 φλυτζάνι ελαιόλαδο
1 κρασοπότηρο ξύδι
1 κουταλάκι ρίγανη


Εκτέλεση Συνταγής

Βάζουμε σε μεγάλη κατσαρόλα το χταπόδι και το βράζουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά,χωρίς νερό μόνο με τα 2/3 από το ξίδι και τα χορταρικά χοντροκομμένα.Χτυπάμε σε μπόλ το ελαιόλαδο με το υπόλοιπο ξίδι και τη ρίγανη.Όταν το χταπόδι μαλακώσει και έχει ψηθεί το αποσύρουμε από τη φωτία το κόβουμε σε μέτρια κομμάτια και το βάζουμε σε ένα καθαρό γυάλινο βάζο,ρίχνουμε από πάνω τη σάλτσα με το λαδόξιδο και το διατηρούμε στο ψυγείο μέχρι να καταναλωθεί.Σερβίρετε κρύο και είναι ένας τέλειος μεζές για να τον απολάυσετε με το τσίπουρο σας.

Βρείτε πολλές ακόμη συνταγές στο: foodrevolution.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις