Υλικά
4 μήλα70 γρ. ζάχαρη καστανή
1 κουταλάκι μαργαρίνη
Για το γαρνίρισμα
40 γρ. αμύγδαλα φιλέ70 γρ. ζάχαρη καστανή
Εκτέση Συνταγής
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε τη ζάχαρη και σε χαμηλή θερμοκρασία τη λιώνουμε σε καραμέλα, μόλις πάρει ένα χρυσό χρώμα προσθέτουμε τα αμύγδαλα. Ανακατεύουμε καλά για να καραμελώσουν όλα τ” αμύγδαλα και στη συνέχεια τ” απλώνουμε σε λεπτό στρώμα πάνω σε λαδόκολλα (που έχουμε στρώσει πάνω σε ταψάκι) για να κρυώσουν. Ξεφλουδίζουμε και κόβουμε τα μήλα στη μέση, αφαιρούμε τα κουκούτσια και τα κόβουμε σε χοντρές φέτες. Σε ένα τηγάνι λιώνουμε τη μαργαρίνη σε μέτρια φωτιά, βάζουμε τα μήλα και τα πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη. Αφήνουμε να ροδοκοκκινίσουν για 5 λεπτά περίπου από κάθε πλευρά (προσοχή να μην μας καούν) και τα βγάζουμε σε μιά πιατέλα. Σερβίρουμε τα καραμελωμένα μήλα ζεστά μαζί με τ” αμύγδαλα που τα έχουμε σπασει σε κομμάτια.Βρείτε πολλές ακόμη συνταγές στο: foodrevolution.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου