Υλικά
375 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του160 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 μεγάλο αυγό
1 βανίλια
160 ml σπορέλαιο
180 ml ξινόγαλο
200 γρ. ανάμεικτα φρόυτα του δάσους
Εκτέλεση Συνταγής
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε με τη ζάχαρη μέσα σε ένα σκεύος. Χτυπάμε ελαφρώς το αυγό κ το ρίχνουμε μέσα στο σκεύος μαζί με την βανίλια, το σπορέλαιο, το ξινόγαλο και ανακατεύουμε το μείγμα με σύρμα γρήγορα για να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Προσθέτουμε τα φρούτα και ανακατεύουμε καλά το μείγμα. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψάκι με 12 θήκες για muffins ή χρησιμοποιούμε φορμάκια μιας χρήσης. Ψήνουμε στους 170°C στις αντιστάσεις στην τελευταία σχάρα για 25′. Τα αφήνουμε να σταθούν για 5′ και ξεφορμάρουμε. Σερβίρονται κρύα και συνοδεύουν τέλεια τον απογευματινό καφέ.tips συνταγής:
1) Φρούτα του δάσους θα βρείτε κατεψυγμένα στα σούπερ μάρκετ.
2 ) Γίνονται 12 muffins
Βρείτε πολλές ακόμη συνταγές στο: foodrevolution.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου