Χώρα: Ιταλία
Υλικά
1 πακέτο σπαγγέτι Ν.71 κουταλιά βούτυρο
350 γρ. πανσέτα καπνιστή
1-2 αυγά
παρμεζάνα τριμμένη
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση Συνταγής
Βάζουμε σε αλατισμένο νερό να βράσουν τα μακαρόνια και σε ένα τηγάνι βάζουμε το βούτυρο και σοτάρουμε το κομμένο σε κομματάκια μπέικον μέχρι να πάρει χρώμα χωρίς να ξεραθεί. Σε ένα βαθύ πιάτο χτυπάμε τα αυγά. Σουρώνουμε τα σπαγγέτι και τα βάζουμε μέσα σε ένα μεγάλο βαθύ μπολ, ρίχνουμε πάνω το μπέικον ανακατεύοντας καλά και μετά ρίχνουμε σιγά-σιγά τα χτυπημένα αυγά ανακατεύοντας γρήγορα για να ψηθούν από την θερμοκρασία των μακαρονιών. Τέλος βάζουμε πιπέρι όσο θέλουμε και συμπληρώνουμε με την παρμεζάνα.
tips συνταγής:
1) Μην φοβηθείτε το αυγό, δεν μυρίζει καθόλου αρκεί να το ρίξετε αμέσως και όσο τα μακαρόνια είναι ζεματιστά.
2) Αν δεν βρείτε πανσέτα καπνιστή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μπέικον καπνιστό, το αποτέλεσμα θα είναι εξίσου ωραίο.
Βρείτε πολλές ακόμη συνταγές στο: foodrevolution.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου