Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

Θεσσαλονίκη: Την έξωση του ΚΘΒΕ από το θέατρό της ζητά η Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών


Την αντίθεσή της στην αισθητική αλλά και τη “λογική” λειτουργίας του θεάτρου της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών εκφράζει με ανακοίνωσή της η Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών, με αφορμή την ανάρτηση το τελευταίο διάστημα μαύρων πανό και συνθημάτων στην πρόσοψη του θεάτρου αλλά και τη χρόνια καθυστέρηση καταβολής των μισθωμάτων από την....
πλευρά του ΚΘΒΕ προς την ιδιοκτήτρια του κτιρίου Εταιρεία.

Στην ανακοίνωση με τίτλο ο “Το ΚΘΒΕ, ο νόμος, οι φόροι του λαού και η αισθητική” το Δ.Σ. της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, υπενθυμίζει την επικείμενη εκδίκαση (την ερχόμενη Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013) στο Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης αγωγής με την οποία η ΕΜΣ ζητά την άμεση πληρωμή των οφειλομένων μισθωμάτων Μαΐου 2012 – Φεβρουαρίου 2013 ύψους 195.557 ευρώ και την... έξωση του ΚΘΒΕ από το οικοδομικό συγκρότημα που ανήκει στην ιδιοκτησία της Εταιρείας.

“Το Φεβρουάριο 2013 το Κ.Θ.ΒΕ. όφειλε μισθώματα συνολικού ύψους 195.557 ευρώ, ενώ ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του ανακοίνωνε δημόσια (21/2/13) ότι «το τελικό αποτέλεσμα της χρήσης 2012 ανέρχεται στα 1.283.724,41 ευρώ».
Σήμερα όμως η συνολική οφειλή εκ μισθωμάτων του Κ.Θ.Β.Ε. ξεπερνά τις 250.000 €! Στις 5 Μαρτίου 2013, με το Αρ. Πρωτ. 2512 έγγραφό της και πλήρη φάκελο επισήμων αποδείξεων η Ε.Μ.Σ., ενημέρωσε τον αρμόδιο Υπουργό, τον κάλεσε να ασκήσει τα εποπτικά καθήκοντά του και να εφαρμόσει το νόμο. 

Μέχρι σήμερα ο Υπουργός δεν απάντησε ούτε άσκησε τα καθήκοντά του. Προήγαγε, όμως, τον υπεύθυνο σε Γενικό Διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου”
τονίζεται στην ανακοίνωση η οποία καταλήγει:
“Καλούνται, λοιπόν, οι εν λόγω συντεχνίες και ο υπεύθυνος Αναπληρωτής Υπουργός «Πολιτισμού» να ανακοινώσουν πόσοι ακριβώς ηθοποιοί, τεχνικοί, άλλοι καλλιτέχνες και υπάλληλοι του Κ.Θ.Β.Ε. πληρώνονται από το υστέρημα του χειμαζομένου Ελληνικού Λαού, πόσο ακριβώς πληρώνονται, για ποιο ακριβώς έργο και επί πόσον χρόνον”.




ΚΛΙΚΑΡΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕ FOLLOW ΣΤΟΝ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ


ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΟΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΣΟΥ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ ΚΑΝΟΝΤΑΣ LIKE


Newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις