Σάββατο 20 Ιουλίου 2013

ΚΑΤΙ ΠΟΛΥ ΧΟΝΤΡΟ ''ΠΑΙΖΕΙ'' ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΔΙΠΛΑ ΣΤΗ ΓΑΔΑ - ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΠΟΛΕΜΟ‏


Αλληλουχία ισχυρών ενδείξεων μετά την ένοπλη συμπλοκή της Τετάρτης στην οδό Κενδρηνού με τα Καλάσνικοφ να παίρνουν φωτιά 300 μέτρα από το «κάστρο» της Αστυνομίας, σπρώχνουν τις διωκτικές αρχές ακόμα και σε εξέταση ακραίων σεναρίων τα οποία δεν έχουν να κάνουν μόνον με
την πιθανή προπαρασκευή ενός οργανωμένου χτυπήματος Αλβανών λήσταρχων με στόχο τραπεζικό ίδρυμα ή ταμείο δημόσιας υπηρεσίας.


Αξιωματικοί της ΕΛΑΣ με πείρα στην διερεύνηση υποθέσεων εθνικής ασφάλειας, πάνε την έρευνα ένα τολμηρό βήμα παραπέρα: Την Τετάρτη το πρωί εξελισσόταν δίπλα από τα γραφεία και τα πολεμοφόδια της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής παραστρατιωτικό σχέδιο όμοιο σε έκταση και σφροδρότητα, με την καταδρομική επιχείρηση που έλαβε χώρα το σούρουπο της 22ας του προηγούμενου Μαρτίου στις Δικαστικές Φυλακές Τρικάλων.

Κατά τις ίδιες σκέψεις που αναζητούν υλοποίηση σε μια πληθώρα στοιχείων(από το οπτικό υλικό με τις κάμερες ασφαλείας που έχουν καταγράψει την συμπλοκή μέχρι την αναζητούμενη ταυτότητα των ένοπλων και του ιστορικού που κουβαλάνε στην πλάτη τους), διερευνώνται:

Εαν οι δράστες ήταν όντως Αλβανοί,

Εαν είχαν στρατολογηθεί από ιδεολογικό «leader» ενεργού αντάρτικου πόλης,

Εαν ο στόχος ήταν προϊόν «παραγγελιάς», «συμβολαίου», με σκοπό εξόντωση πολιτικού προσώπου, δικαστικού ή αστυνομικών της ομάδας «Δίας»(οι οποίοι κατά καιρούς έχουν μπει στο σημάδι πολλών προκηρύξεων)

ή εαν η παραστρατιωτική επιχείρηση είχε σκοπό να απελευθερώσει κρατούμενο ή προσαχθέντα από το Εφετείο Αθηνών ή από άλλη προσαγωγή η οποία ήταν προγραμματισμένη εκείνη την ώρα ή τις επόμενες μέρες.

Ερευνάται επίσης εαν στόχος ήταν το ίδιο το «φρούριο» της Αστυνομίας στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Η ένοπλη συμπλοκή της Κεδρηνού δεν αποκόπτεται από το συμβάν του πρωινού της Τρίτης 16 Ιουλίου: Στην οδό Σεβαστουπόλεως, 43χρονος Αλβανός με καταγωγή από το Δυρράχιο, χωρίς «φάκελο», κάτοικος Περιστερίου που ζει χρόνια στην Ελλάδα, συνελήφθη να οδηγεί μια Alfa Romeo-oπλοστάσιο.
Στο πορτ-μπαγκαζ εντοπίστηκαν δύο Καλάσνικοφ, ένα πιστόλι Τοκάρεφ, 200 σφαίρες, περούκες και μάσκες Full-face. Κατά την προανάκριση ο οδηγός φέρεται να είπε ότι «μου έδωσαν 1000 ευρώ για να πάω το αυτοκίνητο χαμηλά στην Λ. Αλεξάνδρας, στο ύψος του ζαχαροπλαστείου «Σόνια» σε άνθρωπο που δεν γνώριζα».

Η αστυνομία δεν τον πιστεύει, δεν θέλησε όμως να τον πιέσει περισσότερο γιατί ο συλληφθείς αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας( πάσχει από σακχαρώδη διαβήτη).

Στις ίδιες σκέψεις προστίθεται ένα ακόμα στοιχείο το οποίο πιθανόν να εξετάζεται: Η μάρκα του αυτοκινήτου. Το μαύρο Volvo το οποίο οι δράστες πάρκαραν στην οδό Αχαΐας 15. Κατά διαβολική σύμπτωση, Volvo αλλά άσπρο ήταν το όχημα της συζύγου του πρώην υπουργού της Νέας Δημοκρατίας Απόστολου Ανδρεουλάκου(αδελφού του νυν Γ.Γ. Προστασίας του Πολίτη Αθ. Ανδρεουλάκου)το οποίο είχε κλαπεί στις 9 Ιουνίου από Πάνορμο Ερατεινής. Στο πορτ-μπαγκαζ είχαν βρεθεί:

Ένα Καλάσνικοφ, 5,5 κιλά εκρηκτική ύλη ΤΝΤ, 700 σφαίρες, καλώδιο για πυροδότηση του ΤΝΤ, πυροκροτητές και διάφορα ρούχα. Η ενέργεια είχε αποδοθεί στην αντάρτικη συμμορία του Μάριο Κόλα.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ -ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ




πηγή 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις