Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Πόλεμος για την καρδιοχειρουργική - Στα χαρακώματα εργαζόμενοι και ΔΥΠΕ

Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει η είδηση ότι αύριο Τρίτη αναμένεται να πραγματοποιηθεί η πρώτη χειρουργική επέμβαση στη νέα.....
καρδιοχειρουργική κλινική του ΠΑΓΝΗ.

Εργαζόμενοι του νοσοκομείου κάνουν λόγο για προχειρότητα από τη πλευρά της διοίκησης της ΔΥΠΕ και του αρμόδιου υπουργείου και τονίζουν ότι δεν υπάρχει η παραμικρή οργάνωση κλινικής προκειμένου να ανοίξει ο θάλαμος που θα υποδεχθεί το αυριανό περιστατικό. Συγκεκριμένα σε σχετική ανακοίνωση των εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ αναφέρονται τα εξής:

Για άλλη μια φορά η κυβέρνηση, ο υπουργός Υγείας και οι Διοικήσεις 7ης ΥΠΕ και ΠΑ.Γ.Ν.Η εμπαίζουν το λαό της Κρήτης με την εξαγγελία για την αυριανή έναρξη λειτουργίας της Καρδιοχειρουργικής Κλινικής.

Ο Αγώνας και η αγωνία των εργαζομένων του νοσοκομείου, η επιθυμία του κρητικού λαού για ένα Αναβαθμισμένο, Δημόσιο, Δωρεάν Σύστημα Υγείας και βέβαια για μια σύγχρονη Καρδιοχειρουργική Κλινική του ΠA.Γ.Ν.Η, απέχει μακράν της εικόνας που θα εμφανιστεί στην αυριανή φιέστα τους.

Δυστυχώς, φοβόμαστε πως θα ακολουθήσει τη μοίρα των προηγούμενων εγχειρημάτων με τα γνωστά σε όλους αποτελέσματα.

Χωρίς τη παραμικρή έννοια οργάνωσης κλινικής, ανοίγουν έναν θάλαμο για να υποδεχτούν το αυριανό περιστατικό χωρίς προσωπικό, απλά πιέζοντας τη νοσηλευτική υπηρεσία να μετακινήσει εργαζόμενους, από ήδη υποστελεχωμένα τμήματα του νοσοκομείου, στη Καρδιοχειρουργική.

Υποσχέσεις του υπουργού και των Διοικήσεων ΥΠΕ και ΠΑ.Γ.Ν.Η για πρόσληψη επικουρικών εργαζόμενων ή μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ, δείχνει τη προχειρότητα για άλλη μια φορά στην υπόθεση λειτουργίας της Καρδιοχειρουργικής.

Το Σωματείο και οι εργαζόμενοι του ΠΑΓΝΗ, πρωτοστατούν στον αγώνα για την άμεση λειτουργία της Καρδιοχειρουργικής Κλινικής, στελεχωμένης με μόνιμο και επαρκές προσωπικό.

Θεωρούμε ότι έως ότου γίνει αυτό, τα περιστατικά θα μπορούν να φιλοξενούνται στη Κλινική του αντίστοιχου Τομέα, Θώρακος και Αγγείων Καρδιάς.

Η απάντηση Γρηγοράκη

Την ίδια ώρα, τη δική του απάντηση δίνει ο διοικητής της 7ης ΥΠΕ Κρήτης κ. Αντώνης Γρηγοράκης ο οποίος με δηλώσεις του στο prismanews.grαναφέρει ότι η βούληση της διοίκησης της ΥΠΕ είναι η κλινική να δουλέψει με τον καλύτερο τρόπο και ότι αυτή η προσπάθεια θα πρέπει να υποστηριχθεί από όλες τις πλευρές.

Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι έχει λάβει τις σχετικές διαβεβαιώσεις από το αρμόδιο υπουργείο σχετικά με την πρόσληψη νοσηλευτών που θα στελεχώσουν τη κλινική της καρδιοχειρουργικής. Όποιοι επιχειρούν να βάλουν εμπόδια στην λειτουργία της καρδιοχειρουργικής κλινικής θα βρεθούν αντιμέτωποι με την πολιτική βούληση με ότι αυτό συνεπάγεται τόνισε με υψηλούς τόνους ο κ. Γρηγοράκης.

ΚΛΙΚΑΡΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕ FOLLOW ΣΤΟΝ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ


ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΟΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΣΟΥ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ ΚΑΝΟΝΤΑΣ LIKE


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις