Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Βαρύτατο το κατηγορητήριο - Τρίτη και Τετάρτη οι απολογίες

Στον ανακριτή αρμόδιο για υποθέσεις διαφθοράς οδηγήθηκαν οι συλληφθέντες βουλευτές και στελέχη της Χρυσής Αυγής που κατηγορούνται για εγκληματική οργάνωση. Ο εισαγγελέας...
άσκησε ποινική δίωξη για ένταξη και διεύθυνση σε εγκληματική οργάνωση και ανά περίπτωση για παράνομη οπλοκατοχή.

Η δίωξη θα προσωποποιηθεί από τον ανακριτή που θα χειριστεί την υπόθεση. Εν τω μεταξύ, προθεσμία για να απολογηθούν την Τρίτη ζήτησαν και έλαβαν από τους δυο ειδικούς ανακριτές διαφθοράς οι κατηγορούμενοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, καθώς και τρεις από τους συνολικά 21 συλληφθέντες.
Οι υπόλοιποι έλαβαν επίσης προθεσμία για την Τετάρτη.
Σύμφωνα με δημοσίευμα εφημερίδας, συγκλονιστικά στοιχεία αποκαλύπτουν οι απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες χρυσαυγιτών που κατέγραψε ο κοριός της Αντιτρομοκρατικής μετά τη δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα από τον 45χρονο δράστη - χρυσαυγίτη Γιώργο Ρουπακιά στο Κερατσίνι.
Το δημοσίευμα αναφέρει χαρακτηριστικά πως από τα δικά τους λόγια προκύπτει η στρατιωτικού τύπου ιεραρχία της οργάνωσης, τα τάγματα εφόδου, αλλά και η ανησυχία τους για τα επερχόμενα.
Παράλληλα γιάφκες με όπλα αναζητούν πλέον οι αρχές σε διάφορα σημεία της Αττικής.
Η ύπαρξη οπλισμού, σύμφωνα με πληροφορίες, που είχε στη διάθεσή της η «εγκληματική οργάνωση» Χρυσή Αυγή προκύπτει τόσο από τις καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων, όσο και από άλλες πηγές.
Το συγκλονιστικό αυτό στοιχείο επιβεβαιώνεται άλλωστε και στο πόρισμα του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χαράλαμπου Βουρλιώτη, ο οποίος επισημαίνει ότι «χρησιμοποιούνται διάφορα όπλα, τα οποία πιθανότατα φυλάσσονται σε αποθηκευτικούς χώρους σε άγνωστη τοποθεσία».
Μάλιστα, όπως προκύπτει από το πόρισμα, το οποίο αποκαλύπτει το newsbomb, η στελέχωση των αποκαλούμενων «ταγμάτων εφόδου» γινόταν «από άτομα που προσιδιάζουν στην εκπαίδευση των ανδρών που υπηρετούν στις επίλεκτες μονάδες των ενόπλων δυνάμεων της χώρας».
Για το λόγο αυτό, οι ειδικοί ανακριτές που έχουν αναλάβει πλέον την υπόθεση ενδεχομένως να στραφούν και προς αυτή την κατεύθυνση, να διερευνήσουν δηλαδή την τυχόν εμπλοκή στρατιωτικών στη δράση της Χρυσής Αυγής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΕΔΩ

ΚΛΙΚΑΡΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕ FOLLOW ΣΤΟΝ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ


ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΟΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΣΟΥ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ ΚΑΝΟΝΤΑΣ LIKEΔεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις