Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Νέο σκάνδαλο-30 δημοτικοί αστυνομικοί προσελήφθησαν με πλαστά δικαιολογητικά

Την κοινή γνώμη προκαλούν τα στοιχεία που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας από τις έρευνες του σώματος Επιθεωρητών- Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ) για τα δικαιολογητικά στη Δημοτική Αστυνομία. Τριάντα περιπτώσεις δημοτικών αστυνομικών έκαναν χρήση.....
πλαστών δικαιολογητικών προκειμένου να προσληφθούν σε δήμους της χώρας.Με αφορμή τους ελέγχους, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, δήλωσε ότι «η εποχή όπου ορισμένοι επιτήδειοι, με την άγνοια ή ακόμη και την ανοχή της Πολιτείας, λειτουργούσαν σε βάρος του κοινωνικού συνόλου τελείωσε». Πρόσθεσε δε ότι «η πρόοδος που έχει επιτευχθεί στον έλεγχο των δικαιολογητικών των δημοτικών αστυνομικών, αποτελεί έμπρακτη απόδειξη της ισχυρής πολιτικής βούλησης για την αποκατάσταση της αξιοκρατίας και για την πάταξη της ατιμωρησίας και των αδικιών που έπλητταν το κύρος και την αξιοπιστία της Δημόσιας Διοίκησης. Ο έλεγχος για πλαστά πιστοποιητικά στο Δημόσιο είναι μία δύσκολη και χρονοβόρα διαδικασία την οποία όμως είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε και να εντείνουμε».
Όπως αναφέρει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, μέχρι σήμερα έχει ήδη ολοκληρωθεί ο έλεγχος του 54% εκ των 11.663 υποβληθέντων δικαιολογητικών, όπως απολυτηρίων Λυκείου, πτυχίων Πανεπιστημίου, πιστοποιητικών γλωσσομάθειας, διπλωμάτων οδήγησης και πιστοποιητικών γνώσης χειρισμού ηλεκτρονικών υπολογιστών, για τα οποία το ΣΕΕΔΔ ζήτησε από τους φορείς έκδοσής τους να πιστοποιήσουν την εγκυρότητά τους. Επισημαίνεται, ότι ο διενεργούμενος έλεγχος πραγματοποιείται στο σύνολο των 3.576 δημοτικών αστυνόμων σε 178 δήμους της χώρας και αφορά στη χρονική περίοδο από την πρόσληψή τους μέχρι και την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας στις 23 Σεπτεμβρίου 2013.

Διευκρινιστικά, όπως αναφέρθηκε από τον Παρασκευά Νομικό, ειδικό γραμματέα του ΣΕΕΔΔ, σε επικοινωνία που είχε μαζί του το ΑΠΕ- ΜΠΕ, σε αδρές γραμμές, από το ήμισυ των 3.576 δημοτικών αστυνομικών που ελέχθησαν, εντοπίστηκαν 30 με πλαστά πιστοποιητικά. Δηλαδή ένα ποσοστό που κυμαίνεται κάτω του 2 τοις εκατό.

Όσον αφορά στη διαδικασία που ακολουθείται για τις διαπιστωμένες περιπτώσεις πλαστών δικαιολογητικών, οι εκθέσεις του ΣΕΕΔΔ γνωστοποιούνται στους οικείους δήμους και λοιπούς αρμόδιους φορείς (Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, Εισαγγελία Εφετών Αθηνών, Εισαγγελίες Πρωτοδικών) για την ανάκληση των παράνομων διορισμών, την αναζήτηση των αχρεωστήτως καταβληθεισών αμοιβών και τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών.
Σημειώνεται ότι ο έλεγχος διενεργείται μετά από κοινή εντολή των υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Εσωτερικών και βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.


contraseolous.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις