Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

«Πόλεμος» ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ για τον ρόλο του Βενιζέλου στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά

Ανοιχτή σύγκρουση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ διαφαίνεται στον ορίζοντα με αφορμή αυτή τη φορά το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το ρόλο του Ευάγγελου Βενιζέλου στο θέμα των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά.



Ρεπορτάζ: Γιώργος Ευγενίδης

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθαρίζουν σε όλους τους τόνους τις τελευταίες μέρες πως θα φέρουν στη Βουλή αίτημα για εξεταστική επιτροπή, καθώς έχουν διερευνηθεί μόνο οι ευθύνες του Άκη Τσοχατζόπουλου στο θέμα. Στον ΣΥΡΙΖΑ ποντάρουν σε πολιτικά οφέλη από την υπόθεση, ενώ Ανεξάρτητοι Έλληνες και Δημοκρατική Αριστερά έχουν δηλώσει πως θα στηρίξουν ένα τέτοιο αίτημα, με στόχο να διερευνηθεί η αλήθεια αναφορικά με τις συμβάσεις των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά. Μάλιστα, μιλώντας χθες στην κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης έκανε ειδική μνεία στο θέμα τονίζοντας πως «ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, ο κ. Βενιζέλος στην πλειοψηφία της συνείδησης των πολιτών, ακόμα και σε αυτούς που από φόβο ψήφισαν ΠΑΣΟΚ, είναι κατηγορούμενος για τα έργα και τις ημέρες του γενικά και ειδικά με τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά», για να συνεχίσει στον ίδιο οξύ τόνο, διερωτώμενος «τι θα κάνει αλήθεια ο κύρος Σαμαράς και η ακροδεξιά ομάδα του Μαξίμου με την υπόθεση αυτή; Θα καλύπτει ως το τέλος τον κύριο Βενιζέλο, όπως ο κ. Βενιζέλος κάλυψε ως το τέλος τον κύριο Τσοχατζόπουλο; Θα επιχειρήσουν να εμποδίσουν τη Βουλή να διερευνήσει ένα ακόμα σκάνδαλο που δεν έγινε πριν από πολλά χρόνια, αλλά έγινε χθες; Θα επιβάλουν στους βουλευτές τους να στηρίξουν, εν ονόματι της κυβερνητικής συνοχής, τη συνενοχή με τα έργα και τις ημέρες του Αντιπροέδρου της κυβέρνησης και μάλιστα σε μια μνημονιακή κυβέρνηση που την ίδια στιγμή που υπέγραφε την εκταμίευση εκατομμυρίων προς τον ψευτοεπενδυτή έκοβε μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές παροχές».

Φυσικά, στο ΠΑΣΟΚ δεν έμειναν με σταυρωμένα χέρια, εξαπολύοντας δριμεία επίθεση προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία αναφέρεται πως «ο κ. Τσίπρας μιλώντας σήμερα (σ.σ. χθες) στη συνεδρίαση της Κ.Ο. και της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ επανήλθε στη χυδαία, ανυπόστατη και άκρως ύποπτη επίθεσή του κατά του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, για την υπόθεση των ναυπηγείων Σκαραμαγκά την οποία περιέργως «θυμήθηκε» με δύο χρόνια καθυστέρηση και αφού μεσολάβησαν και Εξεταστική Επιτροπή και Επιτροπή Προκαταρκτικής Εξέτασης, φυσικά για την περίοδο πριν τη ψήφιση του ειδικού νόμου το 2010 από τη Βουλή. Τον περιμένουμε να έρθει στην Βουλή το ταχύτερο, γιατί έχει πολλά να εξηγήσει για τα συμφέροντα που εξυπηρετεί, στρεφόμενος κατά της μόνης περιόδου στην οποία έγινε αποφασιστική και απόλυτα διαφανής παρέμβαση στο ζήτημα των ναυπηγείων/υποβρυχίων δια της Βουλής και σε εκτέλεση νόμου του κράτους. Επίσης τον καλούμε να πάψει να ασχημονεί κατά της Βουλής που ψήφισε τη σχετική νομοθεσία». Για το τέλος όμως στο ΠΑ.ΣΟ.Κ. αφήνουν το σκληρότερο μέρος της επίθεσης, όπου σημειώνουν πως «προς αποφυγή παρεξηγήσεων, του λέμε ότι έχει προ πολλού απομακρυνθεί από το πλαίσιο της πολιτικής κριτικής και αντιπαράθεσης και κινείται στο μαύρο πλαίσιο της ενσυνείδητης συκοφαντίας εν γνώσει της αναλήθειας αυτών που λέει προσβάλλοντας την θεσμική του ιδιότητα.»

Στελέχη του ΠΑ.ΣΟ.Κ. χαρακτήριζαν ύποπτη τη ρητορεία του Αλέξη Τσίπρα, τονίζοντας πως ουσιαστικά πρόκειται για έμμεση υπεράσπιση της αρχικής σύμβασης Τσοχατζόπουλου, ενώ πιστεύουν πως επί θητείας του Ευάγγελου Βενιζέλου στο υπουργείο Άμυνας έγινε επαρκής διαχείριση της επίμαχης σύμβασης και εξ’ αυτού δεν τίθεται θέμα ποινικής ευθύνης του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης. Έτσι, στο ΠΑΣΟΚ. εντάσσουν τα λεγόμενα του Αλέξη Τσίπρα στο γενικότερο πλαίσιο της προσπάθειας αποδόμησης του ΠΑ.ΣΟ.Κ., ενώ προαναγγέλλουν πως τίποτα δεν θα μένει αναπάντητο, προϊδεάζοντας έτσι για πολιτικό και επικοινωνιακό ντεμαράζ. Πάντως, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωνε χτες πως η διαχείριση της σύμβασης από τον Ευάγγελο Βενιζέλο αφήνει πολλές σκιές, κάτι το οποίο ισοδυναμεί με σκάνδαλο.

Πάντως, σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ φέρει το αίτημα για σύσταση εξεταστικής επιτροπής στη Βουλή, δεν αποκλείεται να υπάρξουν διαρροές από τη ΝΔ, καθώς είναι δεδομένο πως πολλοί βουλευτές του κόμματος δεν βλέπουν με καλό μάτι τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης. Έτσι, το γεγονός πως η ψηφοφορία θα είναι μυστική σημαίνει πως υπάρχει το περιθώριο για γαλάζιους βουλευτές να στείλουν ηχηρό μήνυμα προς τη μεριά της Χαριλάου Τρικούπη και την κυβέρνηση κατ’ επέκταση.

Από το Μέγαρο Μαξίμου βεβαίως δίνουν μήνυμα ενότητας, παρέχοντας έτσι στήριξη στον Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα, όπως έκαναν και στη σύγκρουση Βενιζέλου-Αβραμόπουλου, όταν ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος είχε κάνει λόγο για συκοφαντική επίθεση του ΣΥΡΙΖΑ στον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης. Πάντως, προς ώρας και παρά τη διακεκηρυγμένη βούληση της Κουμουνδούρου, δεν είναι ακόμα έτοιμο το κείμενο για την πρόταση σύστασης εξεταστικής επιτροπής.


KoolNews.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις