Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΙΛΙΟΝ

CARREFOUR ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ – ΙΛΙΟΝ 8.30 ΜΜ ΠΕΜΠΤΗ 31-10-2013

Στην είσοδο του καταστήματος βρίσκεται ο Γιάννης, ένα παιδί γύρω στα 25 αδύνατος, και εξασθενημένος που ζητάει όχι χρήματα αλλά....
φαγητό. Είναι από το πρωί εκεί και το μόνο που του έχουν δώσει όλες αυτές τις ώρες είναι μόνο ένα κρουασάν.

Ο Γιάννης πεινάει αλλά είναι ευγενικός, περήφανος και έχει καθαρή και τίμια ματιά. Δεν είναι ναρκομανής ή αλκοολικός απλά είναι ένας άνθρωπος που είχε την ατυχία να χάσει και του δυο γονείς του και να βρεθεί στο δρόμο καθώς όλοι του γύρισαν την πλάτη. Στα συσσίτια δεν μπορεί να πάει γιατί τον έδιωξαν καθώς ο Γιάννης είναι Έλληνας και του ζητάνε χαρτιά για να αποδείξει ότι είναι άνεργος και άστεγος και ο ίδιος δεν έχει τίποτα μαζί του.

Μέσα στου σούπερ μάρκετ υπάρχει ένας κάδος γεμάτος με τρόφιμα που ο κόσμος αφήνει εκεί για όσους έχουν ανάγκη. Ο κληρικός που τα συλλέγει κάθε εβδομάδα εκ μέρους της Αρχιεπισκοπής αρνείται να δώσει στον Γιάννη κάτι από αυτά για να φάει, καθώς όπως είπε «αυτά προορίζονται για άλλη ενορία».

Ο Γιάννης θέλει να δουλέψει, έχει βρει δουλειά στην Θεσσαλονίκη αλλά δεν έχει ταυτότητα και χρήματα για να βγάλει εισιτήριο. Ο Γιάννης και ο κάθε άλλος Γιάννης έχουν ανάγκη την βοήθεια μας. Αν δεν μπορείς να βοηθήσεις και μένεις κοντά στο Ίλιον μια φιλική κουβέντα και αντιμετώπιση δεν κοστίζουν τίποτα αλλά έχουν μεγάλη για τον Γιάννη καθώς όλοι τον αντιμετωπίζουν σαν να είναι αόρατος. Αν είσαι μακριά βοήθησε τον κάθε Γιάννη που βρίσκεται κοντά σου και έχει ανάγκη.

Είμαστε τελείως χαμένοι αν χάσουμε την ανθρωπιά. Η αλληλεγγύη και η ανθρωπιά είναι μέγιστες πράξεις αντίστασης κατά του συστήματος. Όταν θα έρθει η άγια ώρα της Επανάστασης θα πληρώσουν ακριβά οι υπαίτιοι για την εξαθλίωση ενός ολόκληρου λαού.

Ο άνθρωπος που έδωσε σήμερα στον Γιάννη κάτι να φάει, τα χρήματα για να φτιάξει τα χαρτιά του και ίσως το πιο πολύτιμο να καθίσει μαζί του και να μιλήσει όταν οι περισσότεροι αποφεύγουν να του ρίξουν μια ματιά, ήταν μία άνεργη μητέρα με μεγάλη καρδιά.

Αγάπη και αλληλεγγύη αδέλφια και όποιος είναι κοντά στο Ίλιον και μπορεί ας βοηθήσει έναν τόσο καλό και ευγενικό παιδί όπως ο Γιάννης.

ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ

ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ

ΑΝΘΡΩΠΟΙ


aaellines.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις