Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013

«Να μας κάνεις ποδαρικό!»

ΝΕΟ ΜΠΛΟΚ ΜΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ...

Το 2013 φεύγει και δεν γινόταν να μην μπουν δύο τρεις λέξεις σε αυτό το blog. Εστω κι αν είναι η 13 δημοσίευση του.  Η χρονιά αλλάζει και όπως λένε πολλοί, η καινούρια θα είναι καλύτερη.....
Εδώ που έχουμε φτάσει, όλοι αυτό εύχονται. Φόροι, χαράτσια, αυξήσεις σε όλα - φυσικά όχι στους μισθούς - συνθέτουν ένα σκηνικό απέχθειας για το έτος. Και φυσικά η πρώτη σκέψη όλων, είτε γρήγορα είτε αργά, στην πρώτη «στραβή» είναι «ποιος μας έκανε ποδαρικό...».


Φυσικά και πρόκειται και κακοδαιμονίες. Δεν φταίει ο «γρουσούζης» που πέρασε πρώτος το κατώφλι της πόρτας μας τη νέα χρονιά, ούτε αν το ρόδι που σπάσαμε για καλοτυχία ήταν τζούφιο. Άλλοτε φταίει το κακό μας κεφάλι και οι επιλογές μας, άλλοτε οι καταστάσεις. Οπως και να έχει, ο άνθρωπος (φίλος, γνωστός, συγγενής) που πέρασε την πόρτα δεν φταίει σε τίποτα.

Οπως προστάζει η μέρα, έτσι κι εμείς, θα κάνουμε μια σύντομη ανασκόπηση του 2013. Είχε τα στραβά του να πούμε του στραβού το δίκιο. Είχε τα άσχημα του. Τις αδικίες του. Δολοφονίες σε Ελλάδα και εξωτερικό, θάνατοι, εμφύλιοι, πλημμύρες, καταστροφές, πλαστές πινακίδες, μίζες, απολύσεις, μια ΕΡΤ κλειστή, διαθεσιμότητες, λουκέτα. Είχε όμως και πολλά καλά, τα οποία αρκετές φορές περνούν απαρατήρητα μέσα στη μιζέρια που πέφτουμε όλοι ηθελημένα ή άθελα.


Το 2014 ετοιμάζεται να ... κάνει ποδαρικό. Ευκαιρία και ευχή μας είναι να ανοίξουν οι πόρτες των σπιτιών μας. Να μπουν οι φίλοι και να γεμίσουν τα σπίτια χαμόγελα, φωνές και γέλια. Οι ωραίες στιγμές να είναι πολύ περισσότερες από αυτές που ζήσαμε την χρονιά που φεύγει. Να έρθουμε πιο κοντά ο ένας με τον άλλον, γιατί τώρα ο δίπλα μας, μας χρειάζεται όπως κι εμείς αυτόν!  

Χρόνια πολλά, με υγεία σε όλους και ό,τι επιθυμεί ο καθένας! 

Υ.Γ. Για να μην ξεφεύγουμε από τα καθιερωμένα, με βάση το ποιος μας κάνει ποδαρικό και τις δεισιδαιμονίες, θυμηθήκαμε τον Νίκο Σταυρίδη στην ταινία «Τρίτη και 13» (1963). Στην ταινία πρωταγωνιστούν μεταξύ άλλων οι Μπεάτα Ασημακοπούλου, Πόπη Λάζου, Καίτη Λαμπροπούλου και Γιάννης Φέρμης.

 Ο παιδικός του φίλος και συμμαθητής Σωτήρης (Γιάννης Γκιωνάκης), μπατίρης πια, τον επισκέπτεται στο σπίτι του για να του δώσει δανεικά και να του γίνει «στενός κορσές». Ο Σταυρίδης («Κοσμάς»), τρελός προληπτικός, τον δέχεται την ώρα που παίζει χαρτιά και βλέπει την τύχη του να γυρίζει και να κερδίζει πολλά χρήματα.
Την ώρα που συζητάνε λοιπόν, ο «Σωτήρης» του λέει: «Δε μου λες, έχεις τίποτα να τσιμπήσω; Εχω τρεις μέρες να φάω».
Ν. Σταυρίδης: «Από φαΐ ό,τι θέλεις. Ευτυχία (φωνάζοντας την υπηρέτρια Κ. Λαμπροπούλου)...»
Γ. Γκιωνάκης: «Ευτυχία; Ωραίο όνομα...»  
Ν. Σταυρίδης: «Τι να το κάνεις το όνομα. Δε βαριέσαι. Κι εσένα Σωτήρη σε λένε, και Μπερκέτη σε λένε και είσαι μπατίρης...»

(Το σκίτσο είναι του ΚΥΡ)

ΚΛΙΚΑΡΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕ FOLLOW ΣΤΟΝ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ


ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΟΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΣΟΥ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ ΚΑΝΟΝΤΑΣ LIKE


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις